Societatea Doamnelor Bucovinene vine în sprijinul viitorilor părinți


Intră acum și în grupul de

Și la Suceava, prin implicarea Societății Doamnelor Bucovinene și a unui voluntar Peace Corps a început „Școala părinților”. Primul grup format din viitoare mămici, dar și din viitori tătici au pătruns tainele „celei mai frumoase așteptări” primind informații utile despre sarcină, naștere și specificul vieții nou-născutului, sub îndrumarea a două asistente medicale, una de obstetrică – ginecologie și cealaltă de neonatologie.

Cursul a fost structurat pe 4 module cuprinzând și vizitarea Maternităților Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”, ce se află în plin proces de modernizare pentru a fi ridicată la gradul III și Spitalul Bethesda. „Prezentarea cursului a fost interactivă, viitorii părinți primind răspunsuri la întrebările și temerile lor, au vizionat și o casetă despre alăptare – primul pas în viață – părerea unanimă fiind că este un curs foarte folositor și educativ. Așteptăm și alți viitori părinți la Școala noastră pentru a fi cât mai pregătiți pentru venirea pe lume a celui pe care l-au așteptat timp de 9 luni”,  a declarat asistenta Dana Armanu.

Una dintre mămicile participante la acest curs a afirmat că „aceste întâlniri mi-au oferit posibilitatea de a cunoaște și alte viitoare mămici care trec prin aceleași stări ca și mine, de a primi informații noi despre perioada de sarcină și despre îngrijirea nou născutului. Acum mă simt mult mai pregătită și mai încrezătoare în mine pentru perioada ce va urma.”

Persoanele interesate să participe la cursurile de educație prenatală  se pot înscrie pe adresa de email: [email protected] sau pot obține mai multe informații despre acest proiect de la Societatea Doamnelor Bucovinene (telefon 0330 401230 sau 0230 551394, persoană de contact Paula Moroșanu).
 


Intră acum și în grupul de