Securitatea angajaților, ignorată de instituțiile publice


Intră acum și în grupul de

Dacă firmele private arată un interes crescut privind securitatea angajaților, nu același lucru se poate spune și instituțiile publice, primăriile unor municipii din județul Suceava ignorând acest lucru. Șeful ITM Suceava, Mihai Airinei, a declarat, vineri, într-o conferință de presă că din totalul celor 213 firme private sucevene cu mai mult de 50 de angajați, 175 și-au constituit comitete de securitate așa cum prevede legislația în domeniul securității și sănătății în muncă.

Acesta a precizat însă că, din cele 170 de instituții  publice sucevene, doar 20 și-au înființat astfel de comitete de securitate. Mihai Airinei a mai menționat printre  instituțiile publice care nu au comitete de securitate, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, care are un număr mare de angajați, aproximativ 2000, dar și Primăriile Suceava, Fălticeni, Vatra Dornei sau Protoieria Fălticeni.

În următoarea perioadă inspectorii de muncă suceveni vor efectua controale la aceste instituții, vor stabili termene și măsuri, iar în cazul în care nu vor înființa aceste comitete, vor fi amendate.
 


Intră acum și în grupul de