Aparatul RMN de 1,5 Tesla repartizat de Ministerul Sănătăţii a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Explorările la acest aparat vor începe din data de 1 iulie şi vor fi gratuite pentru pacienţii spitalului.


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, că aparatul de rezonanţă magnetică nucleară(RMN) de 1,5 Tesla, repartizat de Ministerul Sănătăţii,  a ajuns la spital, iar firma specializată a livrat deja cuşca Faraday, în care va fi instalat aparatul, estimând că investigaţiile la noul echipament vor fi efectuate începând cu 1 iulie 2018.

El a spus că lucrările de amenajare a spaţiului destinat echipamentului de imagistică medicală au fost finalizate în luna mai, iar în această perioadă este prevăzută instalarea cuştii Faraday, urmată ulterior de amplasarea şi de calibrarea aparatului RMN.

Rîmbu a mai spus că noul aparat RMN de 1,5 Tesla completează echipamentele moderne existente deja în Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală.

“Vizăm să asigurăm investigaţii imagistice gratuite la noul aparat RMN pentru pacienţii spitalului”, a subliniat Rîmbu adăugând că spitalul nu va renunţa la aparatul RMN la care au fost efectuate până acum investigaţiile medicale, în baza parteneriatului public-privat  încheiat cu o firmă de profil.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de