Cod galben de inundații în județul Suceava în bazinele râurilor Moldova și Bistrița


Intră acum și în grupul de

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că a fost emis un cod galben de inundații pentru județul Suceava valabil până vineri seara la ora 22:00.

Potrivit atenționării sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazinele afectate sunt râurile mici din bazinele hidrografice: Moldova – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Bistrița – bazin superior.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Moldova – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Bistrița – bazin superior, județul Suceava.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice ale râurilor Sasca Mare și Suha Mare.

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri după amiaza un cod galben de ploi abundente în zona de munte a județului Suceava.


Intră acum și în grupul de