Fotbal : Pus pe fugă la derbiul Rapid – Steaua, Dragomir vrea sa interzică galeriile în deplasări


Intră acum și în grupul de







Contestat pe tot mai multe stadioane și aflat într-un real război cu suporterii, Dumitru Dragomir, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, dorește să interzică accesul pe stadioanele formațiilor din Liga I a galeriilor formațiilor adverse.

“Voi face o propunere Federației Române de Fotbal prin care galeriile organizate să nu mai însoțească echipele în deplasare. Am discutat cu Mircea Sandu și mi-a spus să fac această propunere, iar imediat după terminarea turului de campionat o să se întrunească în ședință Comitetul Executiv, iar din retur să nu se mai meargă cu galeriile în deplasări. Prin această decizie s-ar evita foarte multe incidente care au loc pe stadioane și nu numai”, a declarat oficialul LPF.

Șeful LPF a fost determinat să propună o astfel de măsuri în urma incidentelor produse duminică seară la derbiul dintre Rapid și Steaua. În minutul 5 al partidei, suporterii steliști aflați la tribuna I au aruncat trei petarde spre tribuna oficială, iar două dintre acestea au picat la aproximativ 10-15 metri de oficialitățile prezente la partidă. Cea de a treia petardă a căzut în mijlocul tribunei 0, creând panică printre fanii giuleșteni, care au început să-l înjure pe președintele LPF și să-i ceară evacuarea suporterilor steliști.

Doi suporteri mai curajoși au fost la un pas să îl linșeze pe oficialul Ligii, dar aceștia au fost opriți la timp de președintele CA Rapid, Constantin Toma. Cu toate astea, Dragomir a părăsit oficiala, dar s-a reîntors după 15 minute, la insistențele lui Toma.

 

 


Intră acum și în grupul de