Elevii din Cotârgași îngheață de frig în clase


Intră acum și în grupul de

Deși au școală nouă, elevii școlii din localitatea suceveană Cotârgași îngheață de frig, întrucât constructorul nu a montat centrala termică și caloriferele aferente, pentru că nu i s-au achitat lucrările efectuate anterior. „Inspectorii noștri au efectuat două inspecții în zona Dornelor, la Crucea și Cotârgași, fiind sesizate o serie de deficiențe organizatorice. La cele două școli am întâlnit două situații paradoxale. Dacă la Crucea condițiile de desfășurare a activității în școală sunt normale, clasele sunt încălzite, la Cotârgași, unde școala este nouă, reabilitată, nu există nici o sursă de căldură. Aici mai trebuia instalată centrala și caloriferele, dar constructorul nu a fost plătit pentru celelalte lucrări executate și nu le-a mai montat. Guvernul nu a mai alocat bani în contul primăriei pentru lucrări”, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă adjunctul IȘJ Suceava, Vasile Monacu.

Acesta și-a exprimat îngrijorarea privind condițiile de frig în care învață elevii, precizând că procesul educativ va trebui întrerupt,  dacă temperaturile  atmosferice continuă să scadă și nu se găsește nici o soluție. „Dacă temperaturile scad, nu vor mai putea ține orele”,  a afirmat adjunctul IȘJ Suceava.

Vasile Monacu a menționat că a vorbit cu primarul comunei și au identificat câteva soluții. O primă soluție este purtarea unor noi discuții cu constructorul pentru a-l convinge să pună centrala termică, a cărei finalitate este destul de greu de realizat, deoarece visteria primăriei este goală. A doua soluție ar fi achiziționarea de aeroterme care să mai încălzească cât de cât aerul în clase, pentru care ar fi necesari 5.000 lei, dar comunitatea locală nu dispune nici de acești bani. O altă variantă ar fi mutarea elevilor la școala din Broșteni, unde se învață doar dimineață, astfel că se pot face cursuri și după-amiază.

Adjunctul IȘJ Suceava a mai adăugat că la Cotârgași sunt și probleme în ceea ce privește gospodărirea, dar s-a discutat cu directorul, care a fost recent numit în funcție și care a promis că va remedia problemele.
 


Intră acum și în grupul de