„Asistarea psiho-socială a persoanelor private de libertate. Pregătirea pentru liberare”


Intră acum și în grupul de

În parteneriat cu Penitenciarul Botoșani și Facultatea de Istorie și Geografie, catedra de Filosofie, Științe Sociale și Politice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Suceava, specializat în lucrul cu persoanele care comit fapte prevăzute de legea penală, menținute în stare de libertate sau încarcerate, organizează miercuri, la universitatea suceveană masa rotundă cu tema „Asistarea psiho-socială a persoanelor private de libertate. Pregătirea pentru liberare”.

În cadrul mesei rotunde, se vor prezenta activitățile derulate de către Penitenciarul Botoșani în vederea pregătirii pentru liberare a deținuților, iar un  consilier al Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Botoșani va prezenta importanța programului „7 Pași” în lucrul cu beneficiarii, program care vizează reducerea riscului de recidivă în cazul celor care au săvârșit infracțiuni patrimoniale.

Reprezentanții Facultății de Istorie și Geografie, catedra de Filosofie, Științe Sociale și Politice, vor prezenta modul în care universitatea se implică în formarea specialiștilor care vor activa în domeniul lucrului cu persoanele care săvârșesc infracțiuni și intervenția acestor specialiști la nivel comunitar, în vederea creșterii gradului de siguranță socială, prevenirii recidivei și anulării etichetelor aplicate celor care ies din detenție.

Evenimentul dă posibilitatea unor persoane liberate din penitenciar să prezinte modul în care au accesat în comunitate serviciile pentru liberații condiționat.

Prin această întâlnire se dorește promovarea Probațiunii ca un serviciu profesionist în lucrul cu persoanele care săvârșesc infracțiuni și totodată oferirea unei mai bune înțelegeri despre mediul penitenciar și probațiune, instituțiilor partenere, studenților de la asistență socială, mass – mediei, ong-urilor.
Prezentarea este urmată de vernisarea expoziției de pictură „Pași spre libertate”, realizată de persoane încarcerate în Penitenciarul Botoșani.

 


Intră acum și în grupul de