Sindicaliștii din învățământ, supărați pe Guvern


Intră acum și în grupul de

În opinia Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), prin ordonanța de blocare a legii de majorare a salariilor cu 50%, dată “fără consultarea sindicatelor”, Guvernul Tăriceanu  “sfidează cele mai elementare norme ale democrației și a dialogului social”. Sindicaliștii spun că guvernul “dovedește lipsă de profesionalism și incompetență”, întrucât majorarea diferențială va determina “destabilizarea sistemului de salarizare din învățământ” și va anula “progresul în carieră”.

Curtea Constituțională a amânat pentru miercuri dezbaterea contestației Avocatului Poporului la Ordonanța de Urgență privind amânarea creșterilor salariale pentru profesori.

Între timp, în așteptarea deciziei Curții Constituționale, Guvernul Tăriceanu a decis luni, printr-o Ordonanță de Urgență, majorarea  salariilor cadrelor didactice cu 28%, dar gradual, în funcție de venituri. Astfel, cadrele didactice care au cele mai mici venituri vor primi cea mai mare majorare procentuală, iar cei care au salariile mai mari vor beneficia de o majorare mai redusă.

Liderului Sindicatului Județean “Spiru Haret” Suceava, afiliat la FSLI, prof. Constantin Cernica, spune că sindicaliștii nu sunt de acord cu această mărire. “Nu suntem de acord. 28% înseamnă pentru cei care abia intră în sistem că vor avea salarii mai mari decât cei cu 10 ani vechime”, a declarat Constantin Cernica.

 


Intră acum și în grupul de