Doi mărgineni, la braconaj prin „Codrii Voievodesei”


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați din localitatea suceveană Marginea, au fost depistați de polițiști, după ce la sfârșitul săptămânii au împușcat  în complexul de vănătoare „Codrii Voievodesei” un cerb, un porc mistreț și un căprior. Polițiștii de la IPJ Suceava, precizează că au fost sesizați despre faptul că la Complexul de Vânătoare „Codrii Voievodesei” de pe raza comunei Horodnicu de Sus, s-ar fi produs un braconaj. Astfel lucrătorii Serviciului A.E.S.T. au demarat cercetările și i-au identificat pe „vânători” în persoana lui B. VASILE, în vârstă de 38 ani și O. DUMITRU, în vârstă de 49 ani, ambii din comuna Marginea.

În timpul audierilor s-a stabilit faptul că în noaptea de 08/09.11.2008, în jurul orelor 22.00, B. VASILE și-a luat arma de vânătoare proprietate și un număr de 7 cartușe aferente și s-a deplasat împreuna cu O. DUMITRU cu autoturismul acestuia, marca „Chrysler” înmatriculat în Italia spre Complexul de Vânătoare „Codrii Voievodesei”. În zona respectivă B. VASILE a împușcat 3 exemplare vânat din speciile cerb comun, mistreț și ied de căprioară, după care au distrus o bucată din gardul împrejmuitor pentru a transporta vânatul la autoturism. Cei doi au tranșat și împărțit vânatul.
Polițiștii au reușit să recupereze trofeul de cerb, pielea de mistreț, ied și cantitatea de 75,5 kg de carne, care au fost predate la Ocolului Silvic Marginea, unitate silvică ce administrează complexul de vânătoare.

Polițiștii au ridicat arma proprietatea lui B. VASILE în vederea continuării cercetărilor, iar valoarea prejudiciului cauzat este de 12.000 euro.
Celor doi li s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „braconaj, distrugere și uz de armă letală fără drept”, cercetările fiind continuate cu făptuitorii în stare de libertate.

 


Intră acum și în grupul de