Arbori căzuți pe carosabil pe DN 18 și probleme în alimentarea cu energie electrică în zona Vatra Dornei după furtunile din ultimele ore. La Cârlibaba o gospodărie a fost inundată


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, vineri, că în urma furtunilor de joi și din noaptea de joi spre vineri din județ au fost înregistrate probleme în alimentarea cu energie electrică în zona Vatra Dornei, iar mai mulți arbori au căzut pe DN 18.

 

Potrivit sursei citate,   la Vatra Dornei – Roșu, la ora 18, erau avariate 8 puncte de transformare cu  589 de consumatori rămași fără curent electric, iar vineri dimineața l ora 6:00, toate aceste deranjamente fuseseră remediate de echipele Delgaz Grid.

În zona  Cârlibaba, după furtuna din noaptea de  joi spre vineri, pe DN 18, porțiunea de drum dintre Valea Stânii și Cârlibaba, erau 10 arbori căzuți la pământ și fire electrice avariate, opt gospodării fiind fără  curent electric, iar echipele Delgaz Grid sunt pe teren și lucrează la remedierea defecțiunilor. Tot la Cârlibaba,  un podeț a fost înfundat, iar o gospodărie a fost inundată.

Prefectura Suceava amintește că în  data de 14 iunie, orele 7,35-8,35, județul Suceava a primit avertizare cod  galben de averse și descărcări electrice; orele 12-13, avertizare cod galben de fenomene meteo periculoase, vizată fiind Dolhasca ; orele 13-16 – avertizare hidrologică  pe râurile Suceava, Moldova Bistrița, în bazinul superior fiind anunțate  creșterea debitului de apă și depășirea cotei de atenție. Tot pentru ziua de 14 iunie, între orele 13-15, a fost emis cod portocaliu de fenomene meteo periculoase, pentru localitățile Dolhasca, Forăști, Dolhești Drăgușeni. Între orele 14 și 21 s-a emis  avertizare cod galben de averse – 25 litri pe mp, iar izolat 40-50 litri pe mp, ploi cu caracter torențial și grindină.


Intră acum și în grupul de