Expoziția „Cămașa cu altiță din Bucovina. Tezaur etnografic – documente cusute”, la Hanul Domnesc din Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul Etnografic Hanul Domnesc marchează și în acest an Ziua Universală a Iei. Duminică, 24 iunie a.c., la ora 14.00, va fi deschisă expoziția temporară „Cămașa cu altiță din Bucovina. Tezaur etnografic – documente cusute”.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Bucovinei, expoziția aduce pentru prima oară în atenția publicului patrimoniul etnografic din categoria Tezaur, precum și fragmente de altiță (mostre) din colecția Port popular, care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Aceste piese fac parte din documentele etnografice care ilustrează unicitatea și creativitatea cămășii românești cu altiță.

„Expoziția se dorește a fi o restituire către public a valorilor tezaurizate în depozitele muzeului, în Anul european al patrimoniului. Alături de noi, ca în fiecare an, va fi Asociația Ia Bucovina care va organiza ateliere de creație pentru copii și adulți: pictură pe lemn și pânză, podoabe din mărgele, împletituri coronițe de sânziene și veți putea asculta un concert de muzică clasică susținut de Asociația Schertzo dell’Arte”, au precizat reprezentanții Muzeului Bucovinei.

Expoziția este deschisă în perioada 24 iunie – 24 august 2018.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de