Alegeri parlamentare 2008 : Nechifor susține că din disperare, PD-L face campanie electorală pentru alegerea „premierului Stolojan”


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la un mandat de deputat în colegiul 4 Fălticeni, Cătălin Nechifor, s-a arătat miercuri surprins de campania electorală pe care o face PD-L în Suceava, referindu-se mai exact la votul pe care îl cere pentru alegerea lui Theodor Stolojan în funcția de premier, în condițiile în care acesta nu candidează și nici nu poate fi ales prim-ministru.

Nechifor consideră că această campanie electorală, prin care se încearcă atragerea de voturi spre un „așa-zis candidat de prim-ministru”, arată disperarea PD-L care a constatat că la alegerile uninominale candidații propuși de partid nu sunt agreați de electorat. „Fundamentaliștii PD-L vin cu o campanie, însoțită de materiale electorale, în care cer un vot pentru Theodor Stolojan în funcția de prim-ministru. Electoratul știe însă că Theodor Stolojan nu candidează și nu poate fi ales”, a spus Nechifor într-o conferință de presă.

Eurodeputatul PSD de Suceava a făcut aceste precizări după ce în județul Suceava au fost postate mai multe materiale în care electoratul este îndemnat să voteze pentru Theodor Stolojan premier și a subliniat că legea în baza căreia se desfășoară aceste alegeri prevede alegerea parlamentarilor și nu a premierului.

Totodată, Nechifor a acuzat că grupuri de „fundamentaliști” PD-L atacă cu coasa materialele de propagandă ale PSD, și a exemplificat cu situații din localitatea Spătărești și municipiul Fălticeni, cerând organelor de anchetă să identifice persoanele care au vandalizat bannere și afișe PSD. „Un partid care făcea apel la calm și la o campanie decentă recurge la astfel de practici. Starea de nervozitate este determinată de faptul că în sondaje de opinie PSD conduce detașat în opțiunile electoratului cu între cinci și zece procente”, a mai declarat candidatul PSD.

/div>


Intră acum și în grupul de