Exclusiv LIVE- Viceprimarul Marian Andronache crede că noul sistem de circulație din municipiu va fi introdus etapizat: Și eu aș fi total dezorientat a doua zi dacă va fi implementat deodată


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a declarat, marți, pentru Interviurile Exclusiv LIVE News Bucovina, că este nevoie de o soluție pentru fluidizarea traficului în municipiul Suceava, dar consideră că studiul de trafic ce prevede introducerea de sensuri unice va trebui implementat etapizat.

„Municipiul Suceava este foarte aglomerat. Este clar că nu se mai poate continua așa”, a spus Andronache.

El a arătat că alte soluții, față de cele prezentate prin studiul de trafic sunt mai greu de realizat.

„Un studiu de trafic făcut de o firmă de specialitate ne spune că e o soluție bună. S-ar mări viteza de deplasare a mașinilor, de la la 10-14 km/h în prezent la 24 de km/h ceea ce ar fi OK. S-ar circula bine în orașul nostru. Avem aceste intersecții la bulevardul principal care strangulează circulația și trebuie făcut ceva”, a spus viceprimarul.

El consideră că încă sucevenii nu sunt suficient de bine informați despre acest proiect și mulți nu știu dacă e bine sau nu să se introducă aceste sensuri unice.

„Chiar nici eu, la început, nu eram sigur. Mă gândeam că vin de acasă, cum ajung la Primărie? Pe unde ajung? Trebuie să ocolesc tot orașul. Nu! Am găsit varianta cea mai scurtă. Dacă s-ar introduce aceste sensuri unice se găsesc soluții, dar chiar dacă traseul se lungește cu 4-500 de metri-un kilometru,eu zic că e un câștig. Totul ar fi în favoarea cetățenilor, nu ar fi în defavoarea lor”, a spus viceprimarul.

El a menționat că împreună cu consilierul local PMP Constantin Munteanu se pronunță pentru introducerea acestor sensuri unice.

„E o lucrare făcută de specialiști în măsură să își dea o părere. (…) Să lăsăm aici să vorbească specialiștii. E o firmă care a făcut mari proiecte în țara asta și în orașe în care se circulă foarte bine în momentul de față”, a spus Andronache.

În ceea ce privește implementarea acestui studiu de trafic, viceprimarul crede că ar trebui introdus în etape până când sucevenii vor fi familiarizați cu noile măsuri.

„Poate să se meargă etapizat cu introducerea unor sensuri unice pe anumite străzi să vedem ce rezultate avem. Să-l dai deodată- și eu care m-am uitat pe planșe- a doua zi când ar fi lucrul ăsta aș fi total dezorientat, cred că nu aș ști pe unde să o mai iau, dar mai ales cineva care nu s-a uitat niciodată și nu cunoaște cum va fi traficul”, a spus Marian Andronache.

El crede că se pronunță mai degrabă pe o abordare de genul acesta, de introducere etapizată.

Viceprimarul a adăugat că după ce studiul de circulație se aprobă în Consiliul Local mai sunt proiecte de executat.

„Proiectele acelea vor spune multe lucruri după ce se aprobă acest studiu. Nu e chiar gata, am dat drumul și pornim”, a explicat Andronache.

Întrebat dacă se introduc în acest an până în luna august, Andronache a răspuns că nu crede că va fi implementat întreg studiul.

„Eu nu văd să se introducă tot. Dacă o să mergem să se introducă pe anumite străzi în așa fel încât oamenii să fie obișnuiți cu măsurile luate step by step.

Vezi aici interviul transmis LIVE de News Bucovina.


Intră acum și în grupul de