Flutur solicită îmbunătățirea semnalizării rutiere în preajma sărbătorilor de iarnă


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că, în cursul zilei de miercuri, s-a întâlnit cu primarii din județ cărora le-a solicitat să colaboreze cu firmele ce administrează drumurile naționale și județene în vederea semnalizării corespunzătoare în special a sectoarelor de drum cu potențial turistic din județ. El a arătat că îmbunătățirea semnalizării rutiere, a traseelor și obiectivelor turistice este necesară, având în vedere că sărbătorile de iarnă aduc în județul Suceava un număr mare de turiști.

„Oricine întră în județ, trebuie să se poată orienta ușor și să ajungă la obiectivele turistice, fără să fie nevoit să se oprească pentru a cere informații”, a spus Flutur, care a anunțat că Poliția Rutieră Suceava, secțiile CNADN, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, precum și primăriile comunelor vor colabora în acest sens.

În ceea ce privește securizarea traficului rutier, Flutur a propus primarilor constituirea unui grup de lucru cu participarea reprezentanților Consiliului Județean, Poliției Rutiere și secțiilor CNADN care să creioneze trasee pentru căruțe și utilaje agricole.  El a solicitat primarilor ca până la mijlocul lunii decembrie să facă propuneri privind drumurile secundare pentru căruțe și utilaje agricole. Șeful deliberativului județean consideră că în acest mod va crește securitatea traficului pe drumurile naționale, în condițiile în care foarte multe accidente grave au loc cu implicarea căruțelor sau a unor utilaje agricole.
 


Intră acum și în grupul de