Flutur: „Kitsch-ul și gustul second-hand nu au ce căuta în județul Suceava”


Intră acum și în grupul de

Șeful deliberativului județean sucevean, Gheorghe Flutur, consideră că  „kitsch-ul și gustul second-hand nu au ce căuta în județul Suceava”, drept pentru care pentru care a anunțat că autorizațiile de construire pentru diverse  construcții din județ vor fi eliberate doar dacă noua clădire respectă specificul arhitecturii locale pentru păstrarea arhitecturii tradiționale bucovinene. „Primarii, când eliberează autorizațiile de construcție, ar trebui să țină cont de specificul arhitecturii locale și să nu admită kitsch-ul”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat ca va organiza o întâlnire a reprezentanților administrației publice județene și locale cu membrii Filialei Teritoriale a Ordinului Arhitecților, aceștia urmând să fie consultați cu privire la păstrarea arhitecturii tradiționale bucovinene. „Pentru a se conserva stilul arhitectural tradițional, eliberarea autorizației de construcție trebuie condiționată de integrarea viitoarei clădiri în peisajului locului, atât ca formă cât și ca gamă de culori. Astfel estetica urbană este ferită de gustul second-hand al unora”, a explicat Flutur.

Conducerea Consiliului Județean Suceava a stabilit că documentația, care va sta la baza emiterii autorizațiilor de construire va respecta Conținutul – cadru al proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții, va fi semnată și însușită de profesioniști în domeniu, atestați prin Registrul Arhitecților din România.
 


Intră acum și în grupul de