Municipalitatea suceveană vrea să înființeze o zonă metropolitană cu comunele limitrofe


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că a inițiat un proiect de înființare a unei zone de tip metropolitan, în urma desemnării municipiului Suceava – pol de dezvoltare urbană.

El a arătat că pe lângă municipiul Suceava, în această zonă de tip metropolitan, urmează să fie incluse șapte comune limitrofe, întreaga zonă având 33.597 hectare și aproximativ 150.000 de locuitori. Lungu a adăugat că în cadrul zonei de tip metropolitan vor fi făcute proiecte comune în domeniul urbanistic, al transporturilor, al infrastructurii și consideră că cel mai important este că zona se va putea dezvolta industrial și că vor putea fi puse la dispoziția investitorilor terenuri pentru diverse investiții, în condițiile în care municipalitatea suceveană nu are disponibil teren.

Edilul-șef sucevean a mai precizat că acest proiect urmează să fie discutat cu toate localitățile incluse, după care va fi înființată o asociație a zonei de tip metropolitan, ce va avea un consiliu director constituit din primari.


Intră acum și în grupul de