Alegeri parlamentare 2008 : Mîrza prezintă direcțiile programului de guvernare anticriză al PSD


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene a PSD Suceava, Gavril Mîrza, a prezentat luni, în cadrul unei conferințe de presă, principalele componente ale programului de guvernare anticriză al Partidului Social Democrat. „PSD este singurul partid care propune un program serios și coerent anticriză”, a spus Gavril Mîrza.

El a arătat că, în ceea ce privește menținerea puterii de cumpărare a populației, PSD propune ca salariul minim brut să fie corelat cu valoarea coșului minim și să atingă 1000 de lei, acordarea de burse studențești la valoarea salariului minim pe economie, acordarea de 200 de lei alocație pentru copii, asigurarea pensiei sociale și dublarea pensiilor agricultorilor, reducerea TVA de la 19 la 5 la sută pentru pâine, zahăr, ulei, orez și creșterea TVA la 25 la sută pentru produsele de lux. Totodată, PSD susține reducerea la 10 la sută a impozitului pe venit pentru persoanele ce câștigă salariul minim pe economie, menținerea impozitării de 16 la sută pentru persoanele cu venit mediu și impozit progresiv, până la 25 la sută, pentru persoanele care câștigă mai mult, precum și micșorarea facturilor la energie electrică prin livrarea de energie produsă de centralele hidroelectrice.

Liderul PSD Suceava a mai precizat că programul guvernamemental propus de PSD prevede ca în următorii patru ani să fie construite 400.000 de locuințe, o mie de kilometri de autostradă, modernizarea a o mie de kilometri de cale ferată, subvenționarea dobânzii la creditele contractate de întreprinderile mici și mijlocii și eliminarea impozitelor pe dobânzi persoanelor fizice și întreprinderilor mici și mijlocii.

În ceea ce privește agricultura, Mîrza a arătat că acest sector important va fi sprijinit cu subvenții de 1500 de lei la hectar, reducerea la jumătate a prețului motorinei folosite la lucrările agricole prin reducerea accizei sau sprijin pentru comasarea terenurilor în vederea înființării de exploatații eficiente.


Intră acum și în grupul de