Alegeri parlamentare 2008 : Gospodaru a făcut un tur de forță prin localitățile colegiului în care candidează


Intră acum și în grupul de

Candidatul PDL la Camera Deputaților în Colegiul 10, Dan Gospodaru, a făcut la sfârșitul săptămânii trecute, un tur de forță prin localitățile colegiului în care candidează, având atât întâlniri organizate cu alegătorii cât și acțiuni de distribuire de materiale electorale, în cadrul campaniei ”din ușă în ușă” pe care o desfășoară zilnic.
Astfel, vineri 14 noiembrie, Dan Gospodaru a fost prezent în comunele Capu Câmpului,  Mănăstirea Humorului și în cartierul Boureni din orașul Gura Humorului. La Mănăstirea Humorului doctorul Dan Gospodaru a fost primit cu multă simpatie de către cetățeni, mai ales că de peste 12 ani de când și-a construit casă aici, foarte mulți ”mănăstireni” au avut ocazia să-l cunoască. Însoțit de primarul PDL al comunei, Cătălin Tomasciuc, Dan Gospodaru a discutat cu cetățenii despre finalizarea proiectelor de investiții din comună, în acest sens garantându-le sprijinul său, dar și despre o serie de prevederi din programul de guvernare al PDL.

În aceeași zi, Dan Gospodaru și staff-ul său de campanie, alături de consilieri locali și membri ai organizației locale, au mers în cartierul Boureni din orașul Gura Humorului; principalul subiect discutat cu cetățenii, având în vedere faptul că o parte din locuitorii acestui cartier sunt de etnie rromă și au venituri modeste, a fost legat de măsurile de protecție socială pe care viitorul guvern democrat-liberal le va pune în practică; de asemenea, o altă problemă abordată a fost lipsa reabilitării canalizării în această parte a orașului.

Sâmbătă, 15 noiembrie, Dan Gospodaru a fost prezent în municipiul Câmpulung Moldovenesc, precum și în comunele Fundu Moldovei, Sadova și în satul Paltinu – Vatra Moldoviței. În municipiul Câmpulung Moldovenesc dr. Gospodaru s-a întâlnit cu cetățenii din cartierele de blocuri ale orașului, aceștia reclamându-i slaba implicare a administrației locale în ceea ce privește asigurarea salubrizării publice. În satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, Dan Gospodaru, însoțit de primarul Virgil Saghin, a discutat cu cetățenii despre măsurile ce trebuie adoptate pentru regularizarea cursurilor unor pâraie care, la ploile torențiale, inundă gospodăriile din apropiere.

Duminică, 16 noiembrie, Candidatul PDL Dan Gospodaru s-a întâlnit cu peste 150 cetățeni la Căminul Cultural din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa. Dr. Gospodaru a fost însoțit de primarul comunei, Cristian Carpiuc, vicepreședintele CJ Suceava, Daniel Cadariu și președintele PDL Gura Humorului, Gheorghe Niță. Dan Gospodaru și-a prezentat proiectele în fața alegătorilor și i-a promis primarului, în fața cetățenilor, sprijinul său necondiționat pentru proiectele pe care și le-a propus în noul mandat. Vicepreședintele PDL,  Dan Cadariu a vorbit despre importanța atragerii de fonduri europene de postaderare pentru modernizarea infrastructurii, subliniind faptul că în doar 5 luni de la preluarea mandatului, CJ și Președintele Gheorghe Flutur au atras peste 230 mil. euro pentru finanțarea unor importante obiective.   

În aceeași zi, candidatul PDL Dan Gospodaru s-a întâlnit, la Căminul Cultural din comuna Vatra Moldoviței cu peste 100 persoane, cărora le-a vorbit despre măsurile din programul de guvernare al PDL referitoare la sprijinirea crescătorilor de animale din zona de munte, înființarea de unități de procesare pentru carne și lapte precum și acordarea de subvenții. Primarul comunei, Virgil Saghin le-a transmis oamenilor nemulțumirea sa pentru faptul că la ultima rectificare a bugetului de stat, comuna pe care o reprezintă nu a primit nici un ban de la Guvern, locuitorii de aici fiind în acest fel incorect  ”pedepsiți” pentru votul masiv pe care i l-au acordat lui Gheorghe Flutur la alegerile locale din 2008. Candidatul PDL, dr. Dan Gospodaru, le-a explicat oamenilor că misiunea sa ca parlamentar va fi aceea de a sprijini conducerea CJ și comuna Vatra Moldoviței în ceea ce privește atragerea de fonduri guvernamentale și le-a cerut celor prezenți și familiilor acestora sprijin pentru întregirea echipei formate la locale din președintele PDL al CJ, primarul PDL al comunei și parlamentarul PDL al colegiului.

Dan Gospodaru și-a încheiat activitățile din cea de-a doua săptămână de campanie electorală în mijlocul locuitorilor din cătunul Dragoșa – comuna Frumosu. Duminică seară peste 50 persoane l-au așteptat acolo pentru a-i cere sprijinul pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a bisericii din sat, consolidarea podului de legătură între biserica și cimitirul din sat precum și pentru balastarea drumului de legătură cu centrul comunei.  De asemenea, cetățenii au ridicat problema pensiilor, candidatul PDL explicându-le că se va avea în vedere o creștere graduală a veniturilor din pensii, astfel încât cei cu pensii mici să beneficieze de creșterea cea mai mare. În finalul întâlnirii, primarul comunei, Maftei Tiron i-a mulțumit candidatului PDL, Dan Gospodaru, pentru interesul acordat comunei privind finalizarea lucrărilor începute la OG 7/2006,  în urma demersurilor sale autoritățile centrale alocând suma de  7 miliarde de lei vechi necesară continuării lucrărilor.

 


Intră acum și în grupul de