Alegeri parlamentare 2008 : Donțu râde de spaimele lui Băișanu


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD pentru un mandat de deputat în colegiul Suceava 1, Ovidiu Donțu, s-a arătat surprins de faptul că contracandidatul său de la PNL, Alexandru Băișanu, nu a învățat pe parcursul celor cinci luni de mandat ca prefect care sunt atribuțiile instituțiilor. „Camera de Comerț este o organizație neguvernamentală constituită prin voința membrilor și care se autofinanțează sută la sută. Să ceri unei CCI să facă zonă industrială e ca și cum ai cere Crucii Roșii să dea explicații despre producerea inundațiilor sau ca și cum ai cere pacienților socoteală despre lipsa medicamentelor din farmacii”, a declarat Donțu, răspunzând printr-o glumă contracandidatului său de la PNL, la întrebarea de ce nu face Camera de Comerț și Industrie o zonă industrială.

„Ca răspuns îmi vine în minte o glumă. Un rus merge la un ceasornicar în București cu un ceas de masă. Pune pistolul la tâmpla ceasornicarului și îi spune:  fă-mi două ceasuri de mână.  Regret că sunt oameni care nu sesizează atribuțiile unor instituții”, a spus Donțu.

Candidatul PSD a constatat că și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susține un proiect similar și speră ca după alegerile din 30 noiembrie cele două proiecte să devină unul comun. „Citesc în ziare că domnul Lungu dorește un parteneriat de tip zonă metropolitană pentru că Suceava  ar avea de câștigat în ceea ce privește dezvoltarea economică, urbanistică și a infrastructurii și va avea acces mai ușor la fonduri europene cu consecință asupra creșterii nivelului de trai. În pliantul meu „o nouă zonă industrială pentru Suceava” se spune că municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele învecinate reprezintă un areal care în viitor în baza unei planificări comune poate deveni un pol urban de peste 200.000 de locuitori care poate accesa sume mai mari din fonduri structurale. Iată că vorbim aceeași limbă deși suntem în partide diferite. Îmi propun ca după 30 noiembrie aceste două proiecte să devină un proiect comun. Sucevenii merită ca politicienii să lase politica la o parte când este vorba de dezvoltarea Sucevei”, a conchis Donțu.


Intră acum și în grupul de