Primarul Lungu nu dă nici o șansă proiectelor lui Ovidiu Donțu


Intră acum și în grupul de

 Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, consideră că inițiativa consilierului local PSD, Ovidiu Donțu, de înființare a unei noi zone industriale în Suceava, este ruptă de ideologia partidului din care provine. Lungu a arătat luni, într-o conferință de presă că municipalitatea suceveană nu are cum să aloce teren pentru înființarea unei noi zone industriale, explicând că există o lipsă de 600 de hectare de teren ce trebuie retrocedate în baza Legii 247/2005.

Șeful administrației locale a ținut să precizeze că zona industrială a municipiului a falimentat din cauză că a fost gândită prost, energofag, și nu a putut supraviețui competiției de pe piață. „E o problemă de sistem”, a spus Lungu. El  a apreciat însă că această situație va fi reglată de piață și a subliniat că acum Suceava a redevenit un centru al comerțului, făcând referire la centrele comerciale deschise în fosta zonă industrială a municipiului.

Totodată, primarul Ion Lungu a mai evidențiat faptul  că orice inițiativă ce implică administrația locală va trebui să aibă acceptul PD-L, care deține atât majoritatea în CL Suceava, cât și conducerea executivă a Primăriei.

Pe de altă parte, consilierul local PSD Ovidiu Donțu, a declarat într-o conferință de presă că inițiativa sa privind alocarea de teren pentru o nouă zonă industrială a municipiului este susținută de zece mii de suceveni printre care și mai multe personalități locale. El i-a propus edilului-șef sucevean să unească, într-un proiect comun, înființarea zonei de tip metropolitan, pe care a inițiat-o municipalitatea, cu inițiativa sa de înființare a unei noi zone industriale, arătând că aceasta se va adresa unui areal ce are aproximativ 200.000 de locuitori.


Intră acum și în grupul de