Alegeri parlamentare 2008 : Candidații PNL și PSD la Parlament nu se afișează cu liderii lor


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreședintele PD-L Suceava, Orest Onofrei, care candidează pentru un mandat de senator în colegiul Suceava,  a atras atenția asupra faptului că candidații PNL și PSD la Parlament se feresc să se afișeze cu liderii lor naționali sau județeni, interpretând acest lucru prin aceea că ei doresc să fie asimilați cât mai puțin cu partidele din care fac parte.

„Ei se feresc să se afișeze cu președinții lor de partid, cu președinții de organizații județene,  cu miniștrii pentru că nu le aduc procente sau îi deranjează și atunci vin și critică felul nostru de a face campanie că pe afișele noastre electorale alături de candidați apar și primarul și președintele Consiliului Județean. E foarte normal pentru că nouă nu ne este rușine de oamenii noștri”, a spus Onofrei. Totodată, el a mai constatat și faptul că marea majoritate a candidaților PNL și PSD apar singuri în afișe. „Rar vedem doi candidați împreună. Cei mai mulți sunt singuri. Singur cu proiectul lui, cu problema lui, cu dorința lui de a-și rezolva măcar problema lui personală”, a arătat ccandidatul democrat-liberal.

Pe de altă parte, Orest Onofrei i-a contrazis pe liberalii și pe social- democrații care încearcă să convingă electoratul că prim-vicepreședintele național al PD-L, Theodor Stolojan, nu candidează. „Ba candidează pentru că și Mircea Geoană (PSD) a fost anunțat candidat pentru funcția de prim ministru ca de altfel și Călin Popescu Tăriceanu (PNL). Dacă Geoană s-a retras între timp din competiție, e treaba lor, dar noi susținem în continuare că alături de această echipă a noastră se află Theodor Stolojan, care candidează pentru funcția de prim-ministru”, a spus candidatul PD-L Suceava.

Referindu-se la sloganul PSD „mai bine pentru cei mulți”,  liderul democrat-democrat apreciază că forma corectă este „mai bine pentru mulți și foarte foarte bine pentru puțini și anume pentru cei puțini din PSD și pentru cei puțini din PNL care au profitat din plin de această guvernare”.
Onofrei a mai ținut să sublinieze faptul că această campanie electorală nu este o licitație de proiecte, ci o selecție de proiecte, precizând că degeaba unii contracandidați propun proiecte dacă ele nu sunt parte a programului de guvernare al acelui partid. „Proiectele trebuie să fie clare și ancorate în programul de guvernare al acelui partid care dă garanția că dacă acel partid va guverna vor fi puse în aplicare”, a conchis prim-vicepreședintele PD-L Suceava.


Intră acum și în grupul de