Acasă Actualitate Suceava Theatre Company prezintă piesa „Jacques”, de Eugene Ionesco

Suceava Theatre Company prezintă piesa „Jacques”, de Eugene Ionesco


Intră acum și în grupul de

La Auditoriumul Joseph Schmidt din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, joi, 20 noiembrie 2008, începând cu ora 19:00, are loc premiera piesei „Jacques”, de Eugene Ionesco,  ce va fi pusă în scenă de Suceava Theatre Company. Lucrarea scrisă în 1950, care a fost montată prima dată la 13 octombrie 1955 la Theatre de la Huchette în regia lui Robert Postec, se bucură de această dată de o realizare minimalistă, dar plină de expresivitate, în regia suceveanului Andras Chiriliuc, care pune accent pe detaliu, într-o cromatică a interpretării care fără doar și poate va captiva publicul.

Suceava Theatre Company va fi prezentă în 26 noiembrie 2008 la recitalul Belle nuit d’amour susținut de baritonul Andras Chiriliuc împreună cu soprana Cristina Radu la Palatul Suțu din București, recital care se va bucura totodată de prezența Altețelor Lor Regale Prințul Paul și Prințesa Lia Ai României, alături de personalități marcante ale culturii românești și internaționale.
Acțiunile Suceava Theatre Company vor continua în martie 2009 prin punerea în scenă a piesei „Cântăreața cheală”, de Eugene Ionesco în regia lui Dumitru Gheorghiu la Timișoara. De asemenea Suceava Theatre Company va fi prezentă la Edinburgh International Theatre Festival în august 2009, unde a fost acceptată cu două lucrări.



Demn de menționat este faptul că Suceava Theatre Company este un proiect al Asociației Joseph Schmidt, sprijinit de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și care își desfășoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Prințul Paul Al României.
„Fondată în octombrie 2008, Suceava Theatre Company asigură un mediu intim favorabil reprezentațiilor teatrale, studiului și valorificării teatrului clasic și contemporan, cu angajamentul îmbogățirii culturale și al asigurării bunei dispoziții pentru toată lumea”,  spune baritonul Andras Chiriliuc, directorul artistic al Suceava Theatre Company, adăugând că este o companie teatrală mare, lucrând în restaurarea și renașterea micilor și marilor capodopere ale marilor scriitori, dar și inovând teatrul bazat pe literatura pentru copii. Acesta mai precizează că Suceava Theatre Company realizează turnee cu lucrările din repertoriu atât în țară cât și în străinătate.

„Publicul va recunoaște Compania după expresivitatea teatrală, producțiile de înalt nivel, tehnica excelentă și accesibilitatea. Rădăcinile estetice se află în tradiția Teatrului Rus al lui Stanislavsky. Cred că ceea ce începe acum prin această companie teatrală, are toate șansele să devină o instituție culturală de sine stătătoare. Deși au mai fost încercări de a fonda un teatru la Suceava, nu cred ca trebuie să ne oprim până nu se va reuși finalizarea acestui deziderat. Și Suceava trebuie și poate să aibă teatru!” , a subliniat Andras Chiriliuc.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version