Străzi inundate după o ploaie torențială, dar și trafic rutier îngreunat în municipiul Suceava din cauză că mai multe semafoare nu funcționau în urma unei avarii electrice. Codul portocaliu de ploi abundente este valabil în județul Suceava până sâmbătă la ora 23:00


Intră acum și în grupul de

Mai multe străzi din municipiul Suceava au fost inundate, vineri, după o ploaie torențială, iar traficul rutier afectat de ploaie a fost și mai greoi din cauză că semafoarele din zona centrală nu funcționau în urma unei avarii la rețeaua electrică.

Ploaia torențială a reușit în scurt timp să inunde multe străzi din municipiu în condițiile în care rețeaua de canalizare pluvială nu reușea să preia apele.

În același timp, circulația rutieră s-a desfășurat anevoios din cauză că vizibilitatea era redusă și pentru că străzile erau inundate, dar și din cauză că în zona centrală semafoarele nu funcționau în urma unei avarii la rețeaua de energie electrică.

Astfel, mai multe deranjamente colective au fost înregistrate în municipiul Suceava vineri la prânz fiind afectați consumatori de pe străzile Mirăuți, Ana Ipătescu, Tudor Vladimirescu, Ion Vodă Viteazul și Tipografiei.

Avaria a fost remediată în jurul orei 14:00

De menționat este că, joi, ploile torențiale și vântul puternic au provocat avarii la  194 puncte de transformare, fiind afectați   14.563 consumatori din mai multe localități ale județului  Suceava.

Județul Suceava este sub atenționare de cod portocaliu de ploi abundente de vineri de la ora 15:00 până sâmbătă la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, în jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaților Orientali, local în Maramureș și în sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.(T.B.)


Intră acum și în grupul de