Mușcați de șarpe, un copil de trei ani, un adolescent și două femei au ajuns la UPU Suceava în cursul lunii iunie


Intră acum și în grupul de

Patru persoane muşcate de şarpe, între care şi un copil de trei ani, au primit îngrijiri medicale în cursul lunii iunie la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Suceava, doar în cazul unei paciente recomandându-se internarea în spital.

Potrivit unei situaţii statistice a UPU Suceava, în cursul lunii iunie, la SJU Suceava s-au prezentat patru persoane care prezentau plăgi după ce au fost muşcate de şarpe, dintre care un adolescent de 18 ani din judeţul Iaşi, un copil de 3 ani şi două femei în vârstă de 37 de ani, respectiv 31 de ani, din judeţul Suceava.

După acordarea îngrijilor medicale trei dintre pacienţi au putut pleca la domiciliu, iar o pacientă a fost internată în Secţia Medicală.

Potrivit specialiştilor, în cazul plăgilor muşcate de şarpe se procedează la administrarea de vaccin antitetanic şi toaletarea plăgii, iar în cazul în care muşcătura a fost provocată de un şarpe veninos sau dacă nu se cunoaşte specia de şarpe pacientului i se administrează în spital ser antiviperin.

Dacă intervin complicaţii, respectiv zona plăgii muşcate se necrozează, se poate interveni chirurgical pentru toaletarea plăgii.

Reamintim că în data de 12 mai 2018, o femeie în vârstă de 69 de ani din localitatea Izvoarele Sucevei a fost internată în SJU Suceava fiind diagnosticată cu plagă muşcată de şarpe la mâna stângă.

Conform reprezentanţilor UPU Suceava, unitatea dispune, în prezent, în stoc de 9 doze de ser antiviperin, costul unei doze de ser fiind peste 1900 de lei.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de