Proiectul de amenajare a râului Suceava în zona municipiului Suceava, discutat de primarul Ion Lungu cu reprezentanți ai Guvernului. Investiția presupune consolidări de maluri și amenajarea unei zone de agrement


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a discutat cu secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale Sirma Caraman și cu șeful Autorității de Management a Programului Operațional Regional, Luminița Zezeanu, despre proiectul de amenajare a râului Suceava cu fonduri europene pe raza municipiului Suceava.

Primarul Ion Lungu a participat în zilele de 28 și 29 iunie la Comitetul director și Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România unde au fost prezenți ca invitați președintele Curții de Conturi, Mihai Busuioc, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Culturii, George Ivașcu, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Sirma Caraman și șeful AM-POR, Luminița Zezeanu.

El a spus că în cadrul întâlnirii s-au discutat probleme legate de noua lege a Curții de Conturi, despre rectificarea bugetară așteptată, dar și despre descentralizare și  implementarea de proiecte europene.

Primarul Ion Lungu a menționat că a purtat discuții punctuale cu ministrul Finanțelor Publice pe tema rectificării bugetare, iar secretarul de stat Caraman și cu șeful AM-POR Zezeanu despre depunerea unui proiect vizând consolidarea malurilor și crearea unei zone de agrement pe râul Suceava în zona municipiului, începând din Ițcani.

Lungu anunțase miercuri că municipiul Suceava își propune să depună un proiect cu finanțare europeană de 1,2 milioane de euro pentru realizarea acestui proiect după ce, prin ordin de ministru, se permite autorităților locale să încheie protocoale cu Apele Române pentru depunerea de proiecte europene vizând cursurile de apă ce traversează localitățile. (T.B.)


Intră acum și în grupul de