Prefectul Mirela Adomnicăi, optimistă, în ciuda constrângerilor bugetare: La sfârșitul anului se va putea circula pe DN 18 chiar dacă nu va fi recepționat oficial. La șoseaua de centură a Sucevei se evaluează ofertele


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, s-a exprimat, marți, optimistă în ceea ce privește finalizarea lucrărilor de modernizare a DN 18 între Iacobeni și limita cu județul Maramureș.

Ea a declarat la Interviurile News Bucovina că Ministerul Transporturilor a arătat că alocarea bugetară pentru DN 18 este insuficientă, dar că se fac demersuri pentru ca la rectificarea bugetară să fie alocată suma necesară.

„În ceea ce privește DN 18 situația plăților este la zi. Nu există nicio cerere de plată depusă și neachitată”, a spus prefectul.

Ea a subliniat că acolo, încă de anul trecut ministrul de atunci a cerut executantului să trimită documentațiile justificative pentru că sunt bani alocați și pot fi decontate cheltuielile pentru lucrările executate.

„Din păcate, a existat o întârziere, am pierdut alocarea din 2017, dar pentru 2018 pentru tot ce s-a lucrat și s-a înaintat ca documentație justificativă pentru plată, toate sunt achitate la zi. Promisiunile pe care le avem și optimismul meu întărește concluzia că vom avea alocări bugetare pentru acest an astfel încât să finalizăm lotul 3. În ceea ce privește lotul 4 îmi doresc să facem lucrări astfel încât acest drum să fie practicabil”, a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a adăugat că chiar dacă acest drum nu va fi recepționat în 2018, va fi practicabil pentru suceveni și maramureșeni.

În ceea ce privește șoseaua de centură, prefectul a spus că în 26 iunie s-au deschis cele trei oferte care sunt în analiză și și-a exprimat încrederea că această analiză se va finaliza într-un termen de circa două săptămâni. (T.B.)


Intră acum și în grupul de