Alegeri parlamentare 2008 : Onofrei susține că statul este „principalul falimentator” al unor firme


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreședintele PD-L Suceava, Orest Onofrei, consideră că statul trebuie să-și respecte obligațiile către firme așa cum și firmele plătesc taxe și impozite către stat, arătând că în condițiile unei crize economice, acest comportament de a nu fi un bun platnic va determina falimentarea unor firme.

Onofrei apreciază ca fiind anormal faptul că statul nu se achită de obligațiile asumate prin contracte, dar cere firmelor să fie cu plățile la zi. „Unele firme au contract cu statul, prin administrațiile locale, județene sau administrația centrală, execută lucrări și nu primesc banii. Multe firme gâfâie pentru că nu primesc banii și nu pot să-și plătească angajații. Nu pot plăti nici contribuțiile la stat că nu încasează banii pe care ar trebui să-i plătească statul”, a declarat liderul PD-L.

El a arătat că numai în județul Suceava sunt lucrări în sumă de câteva sute de miliarde de lei vechi neonorate de stat. „Statul ajunge să fie principalul falimentator al unor firme”, a afirmat Onofrei. El a mai adăugat că prin modul discreționar în care se fac plățile, statul este cel care creează „firme clientelare” și „baroni locali”.

 


Intră acum și în grupul de