Un număr de 22 de posturi de medici specialişti şi primari vor fi scoase la concurs de Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în perioada următoare


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, joi, că mai multe posturi de medici specialişti şi primari vor fi scoase la concurs în perioada următoare arătând că prin ocuparea acestora va fi acoperit deficitul de medici pentru diverse specialităţi medicale.

El a precizat că vor fi scoase la concurs două posturi de medici specialiști în specialitatea neurologie, două în specialitatea chirurgie generală, două în specialitatea ortopedie, două în specialitatea chirurgie toracică, câte unul în specialităţile chirurgie vasculară, cardiologie, ceurochirurgie, anatomie patologică, nefrologie, un post de medic specialist și un post de medic primar în Boli infecțioase, un post de medic primar pneumologie pentru Dispensarul TBC, un post de medic primar de medicină de familie și un post de medic specialist de medicină internă la compartimentul de Îngrijiri Paliative, un post de medic primar urologie, un post de medic rezident anul V în specialitatea oncologie medicală, un post de medic primar în specialitatea oncologie și un post de medic specialist epidemiolog.

Rîmbu consideră că va exista cel puțin câte un candidat pentru majoritatea posturilor scoase la concurs în condiţiile în care spitalul le oferă posibilitatea medicilor care activează aici în baza contractelor de prestări servicii să participe la concurs şi să se titularizeze pe posturi.

”Nu sunt concursuri formale, vor candida cel puţin medicii care până acum au lucrat cu contracte de prestări servicii. Intenția noastră este să-i angajăm cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată și astfel nu mai avem specialități deficitare în privinţa acoperirii cu medici, cu excepția UPU și Radiologiei”, a mai spus Rîmbu adăugând că în aceste două specialităţi se înregistrează încă un deficit la nivel național, determinat fie de numărul redus de posturi scoase la concursurile de Rezidențiat, fie de plecarea medicilor pentru a profesa în străinătate.

El a declarat că, în prezent, există discrepanţe între salariile medicilor din spital care lucrează cu contracte de prestări servicii încheiate înainte de operarea  majorărilor salariale cu data de 1 martie 2018 şi cei titulari, care sunt angajaţi cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Managerul SJU Suceava a anunţat că aceste concursuri pentru ocuparea posturilor vacante se vor derula în perioada iulie- septembrie 2018.

Rîmbu a arătat că în cursul acestui an au mai fost angajaţi patru medici în secţiile Obstetrică – Ginecologie, Gastroenterologie, Hematologie, Laborator BK și un medic pediatru în UPU.

De menţionat este că în perioada 2008-2017, în spitalul sucevean au fost angajaţi 118 medici pentru diferite specialităţi medicale, cei mai mulţi, câte 16, au fost angajaţi în anii 2012, 2013 și 2016, câte 16 medici, iar în anul 2017 au fost angajaţi 9 medici.

.Patru dintre medicii care au venit în spital de mai mult timp sunt deja medici şefi ai unor secţii, a mai precizat Rîmbu.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de