Elevii Școlii Creștine Filadelfia, în vizită „acasă” la pompierii suceveni


Intră acum și în grupul de

Un număr de 84 de elevi ai Școlii Creștine Filadelfia cu clasele I – XII Suceava au vizitat miercuri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava. Într-o formă mai pe înțelesul lor elevilor de școală primară, le-au fost prezentate activități desfășurate de către pompierii militari precum și tehnica de luptă folosită în lupta cu flăcările și cu alte situații de urgență. Școlarii s-au învârtit cu admirație pe lângă autospecialele de intervenții la incendii, autospeciala de descarcerare, autospeciala SMURD.

Potrivit ISU Suceava, printre acțiunile întreprinse, care au stârnit în mod deosebit interesul elevilor, s-au regăsit simularea unei intervenții la incendiu, salvarea unei persoane de la înălțime și prezentarea autospecialelor. Vizita a continuat cu o sesiune de informare în domeniul prevenirii incendiilor, ocazie cu care li s-au înmânat pliante și reviste, cu promisiunea micuților de a fi foarte atenți pe viitor ca în joaca și activitățile lor zilnice să nu permită neatenției sau indiferenței să genereze un eveniment nefericit.

La final, pompierii militari au răspuns cu răbdare avalanșelor de întrebări venite din partea copiilor, iar micuții nu au plecat înainte de a le solicita profesioniștilor să se fotografieze alături de ei și de autospeciale.


Intră acum și în grupul de