Guvernul a aprobat suspendarea pentru un an a taxei auto


Intră acum și în grupul de

      Guvernul a decis miercuri suspendarea aplicării taxei auto pentu mașinile noi Euro 4, până la 31 decembrie 2009, și trimiterea unei notificări la Comisia Europeană, în care Executivul va explica decizia luată. “Am decis suspendarea taxei pentru motorizarea de 2000mc. Plata taxei de poluare se suspendăă de la 1 decembrie 2008, până la 31 decembrie 2009. Măsurile luate sunt îndreptate pentru păstrarea locurilor de muncă, altfel riscam să ne trezim cu o serioasă problemă de ordin social”, a declarat primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu.

El a menționat, în cadrul sedinței de miercuri a Executivului, că va trimite Comisiei Europene o notificare în care va fi explicată decizia Guvernului, fundamentată în primul rând pe necesitatea păstrării locurilor de muncă. „Nu se pune problema protejării industriei. Problema fundamentala este aceea a protejării locurilor de muncă. Consider că este obligația Guvernului să protejeze locurile de muncă", a precizat premierul.
 
Premierul Tăriceanu s-a întâlnit miercuri dimineața la Palatul Cotroceni cu cu președintele Traian Basescu cu care a discutat pe tema suspendării taxei de primă înmatriculare pentru mașinile noi. 

În timpul vizitei de luni la uzinele Dacia Pitesti, Băsescu a adus pentru prima dată în discuție posibilitatea suspendării taxei de primă înmatriculare aplicabile mașinilor noi, ca masură de stimulare a producției la Dacia.
 
Ulterior, primul-ministru Tăriceanu a declarat că Executivul va aproba un act normativ prin care va suspenda, pentru o perioadă limitată, aplicarea taxei auto pentru mașinile noi. "Mașinile second-hand au omorât vânzările de la Dacia și le vor omorî și pe cele de la Ford. Atunci, cea mai eficientă măsură este suspendarea importurilor prin anularea taxei pentru mașinile noi. Practic, păstram taxa pentru mașinile second-hand", a declarat luni premierul Tăriceanu.


Intră acum și în grupul de