Doroftei verifică modul de cheltuire a fondurilor alocate pentru reabilitarea școlilor din județ


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Ovidiu Doroftei, a declarat joi că în urma sesizărilor pe care le-a primit de la mai multe primării care aveau prevăzute sume pentru lucrările de refacere a școlilor prin HG 370/ 2008, a solicitat Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava situația la zi din Trezoreria fondurilor alocate, în condițiile în care unele investiții nu au fost finalizate, iar elevii sunt nevoiți să învețe în condiții improprii. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut IȘJ Suceava să comunice stadiul în care se află lucrările de reabilitare executate din fondurile respective.

Doroftei  a arătat că Primăria Verești a sesizat că la Școala din Știrbăț, școlarii învață în continuare în frig, cu toate că pentru renovarea acestei unități de învățământ s-a încheiat un contract în valoare de 5 miliarde lei vechi care, prin acte adiționale, a ajuns la 12 miliarde lei vechi, bani care au fost achitați, motiv pentru care s-a dispus efectuarea un control.

IȘJ Suceava a anunțat, marți, că cei 180 de elevi ai școlii cu clasele I-VIII din localitatea suceveană Cotârgași sunt nevoiți să învețe în săli neîncălzite, clădirea unității școlare neavând sistem de încălzire, în condițiile în care constructorul a refuzat să-l monteze pentru că nu i-au fost achitate lucrările anterioare. Pentru soluționarea acestei situații, din fonduri ale Primăriei și ale părinților, au fost cumpărate 30 de radiatoare electrice care au fost repartizate în sălile de clasă.

 


Intră acum și în grupul de