Fotbal : Goian a salvat România de la o rușine


Intră acum și în grupul de








 

România – Georgia 2 – 1

Echipa națională a României a câștigat miercuri, scor 2-1, partida amicală cu reprezentativa Georgiei, după ce la pauză era condusă cu 1-0, în ultimul meci internațional al anului.

Hector Cuper a declarat că selecționata Georgiei nu trebuie subestimată, iar Martvaladze le-a demonstrat asta românilor în minutul 11 al partidei amicale de pe Stadionul “Dinamo”, când a deschis scorul cu un șut pe lângă portarul Lobonț. O pasă în adâncime l-a sărit pe Tamaș, Rădoi nu a fost vigilent, iar atacantul georgian a profitat de culoar pentru a deschide scorul.

‘În urma unui duel aerian cu un adversar din minutul 23, George Ogăraru a călcat greșit și s-a lovit serios la glezna dreaptă, părăsind gazonul pe targă. Fundașul legitimat la Steaua a fost înlocuit două minute mai târziu cu Panin, fiind transportat imediat la vestiare pentru a primi îngrijiri medicale. La pauză, acesta a fost transportat la spital pentru o radiografie.

În repriza secundă, Georgia a avut de două ori superioritate numerică în careul “tricolorilor”, însă elevii lui Hector Cuper au tratat cu superficialitate fazele de atac și nu au reușit în cele din urmă să ne amenințe poarta. Și cum ocaziile se răzbună, Ciprian Marica a adus în minutul 63 golul egalizator, cu o lovitură de cap din apropierea porții, după o centrare de pe partea dreaptă a lui Răzvan Cociș.

În minutul 71, “tricolorii” au întors rezultatul și au evitat astfel un rezultat rușinos cu o națională modestă. Goian a fost cel care a marcat pentru 2-1, după o fază fixă și o minge deviată de un jucător gruzin. Un gol marcat de fundașul sucevean, care a venit cum nu se putea mai bine, știut fiind faptul că uriașul din apărarea Stelei și a echipei naționale va fi desemnat cetățean de onoare al județului Suceava.

România: Lobonț (Pantilimon 46) – Ogăraru (Panin 25), Tamaș (Goian 46), Rădoi, Raț – Cociș, Lazăr (Ropotan 46), Tameș (Cr. Tănase 46) – Nicoliță (G. Bucur 60), Marica, Fl. Costea. Selecționer: Victor Pițurcă.

Georgia: Lomaia – Ghvinianidze, Salukvadze, Kvakhadze, Kandelaki – Daușvili – Martsvaladze (Odikadze 61), Razmadze, Kobiașvili (Khmaladze 69), Gotsirhidis (Merebașvili 74) – Aleksidze (Mchedzidze 58). Selecționer: Hector Raul Cuper

 

 


Intră acum și în grupul de