CJ Suceava negociază cu ANRM predarea magistralelor de gaz construite în județ


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Daniel Cadariu, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că au fost inițiate negocierile cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) în vederea predării, contra cost, a conductelor magistrale realizate prin proiectul „Suceava-Utilități și mediu la standarde europene”. Totodată, Cadariu a declarat că se află în curs de negociere și rezilierea pe cale amiabilă a contractului cu Petrom Service, firma care a câștigat licitația de construcție a magistralelor.

Potrivit vicepreședintelui CJ Suceava, după ce magistralele de gaze naturale vor fi preluate de ANRM, acestea vor fi concesionate  Transgaz, urmând ca investițiile prevăzute să fie continuate de această firmă. „Negociem preluarea investiției realizate până în prezent și realizarea lucrărilor nefinalizate, urmând ca ulterior ANRM să concesioneze către Transgaz toate aceste investiții”, a spus Cadariu.

El a precizat că la începutul lunii octombrie au fost depuse la MEF două studii de fezabilitate în vederea organizării de noi licitații pentru stabilirea operatorului privind distribuția de gaze naturale în unele localități și se așteaptă ca aceasta să se realizeze cât mai curând posibil, astfel încât cetățenii din Câmpulung Moldovenesc să poată beneficia de încălzire termică și apă caldă livrate de centrala de cogenerare. La licitația pentru desemnarea operatorului de gaze naturale din județ, organizată de MEF, nu s-a prezentat însă niciun ofertant.

De asemenea, Consiliul Județean Suceava poartă discuții cu Deutche Bank referitor la prelungirea cu cinci ani a perioadei de grație pentru împrumutul de 86,3 de milioane de euro obținut în vederea finanțării proiectului județean de utilități,  întrucât investițiile nu au fost finalizate și au fost insuficient finanțate, în special în ceea ce privește componenta de termoficare. „În același timp negociem cu banca finanțatoare realocarea sumelor între împrumutați, astfel încât să poată fi finalizate investițiile pentru modernizarea termoficării stabilite prin proiect”, a mai menționat Cadariu.

 


Intră acum și în grupul de