Alegeri parlamentare 2008 : Bălan susține că problemele sucevenilor își vor găsi rezolvarea în programul de guvernare al PD-L


Intră acum și în grupul de

Candidatul PD-L Suceava pentru fotoliul de deputat pe Colegiul 2 Burdujeni, Ioan Bălan, s-a întâlnit ieri cu cetățenii localităților Ipotești, Adâncata și Pătrăuți, veniți în număr mare la întâlnirile electorale. Însoțit de liderul județean al PD-L,  Gheorghe Flutur și de prim-vicepreședintele organizației județene a PD-L, Orest Onofrei, candidat la Senat în colegiul Suceava, Bălan a stat de vorbă cu oamenii și a luat contact cu problemele lor, prezentându-și proiectele pentru zonele respective. Flutur a precizat că a fost prezent la această întâlnire pentru a garanta calitatea candidaților democrat-liberali și a solicitat cetățenilor să mai facă un pas dând  votul acestora pentru a instala un guvern condus de Theodor Stolojan „prietenul sucevenilor”.
 
Bălan a apreciat că problemele ridicate de cetățenii acestor localități  își găsesc rezolvarea în programul de guvernare al PD-L pentru perioada 2008-2012, care vine cu soluții concrete. El a arătat că democrat-liberalii au pregătit o serie de măsuri, care vizează dezvoltarea și creșterea nivelului de trai în satele românești. Printre acestea, candidatul PD-L a amintit de creșterea subvențiilor până la nivelul de 300 de euro la hectar în 2012, reducerea accizelor la motorină de circa 12 ori, astfel încât pământul să fie lucrat cu motorină la preț redus, dublarea rentei viagere pentru vânzarea terenurilor agricole de la 50 de euro la 100 de euro/an/hectar. „Vom introduce cadastrul unitar gratuit și vom asigura intabularea gratuită a terenurilor agricole și forestiere și vom susține produsele tradiționale și ecologice prin programe și finanțări speciale, mai ales pe piețele europene”, a spus Bălan.
 
Alte măsuri cu impact pozitiv pentru lumea satului prinse în programul de guvernare al PD-L se referă la mărirea alocației de stat pentru copii la 100 de lei noi, introducerea pensiei minime garantate astfel încât din 2009 nici o pensie să nu fie mai mică de 350 de lei inclusiv pensiile agricultorilor, majorarea pensiei medii la 405 euro până în 2012 și creșterea salariului mediu brut de la 487 de euro la 905 euro până în 2012, iar a salariului minim brut de la 152 de euro la 452 de euro. Totodată, Bălan a precizat că PD-L are în vedere de asemenea extinderea rețelelor de apă și canalizare și înființarea de servicii rurale de colectare a deșeurilor.
 
„Locuitorii satelor au dreptul la condiții de viață și la șanse egale cu ale celor de la oraș. Din cauza guvernării PNL-PSD satele românești sunt într-o stare deplorabilă, cu o infrastructură aproape inexistentă, cu servicii publice proaste, fiind o destinație deloc dorită de cei care termină o facultate. Mai mult decât atât din cauza salariilor mici și a condițiilor proaste de muncă tot mai mulți medici și profesori de la sate aleg drumul străinătății”, a mai declarat candidatul PD-L la Camera Deputaților.  
 


Intră acum și în grupul de