Doar 54 la sută dintre absolvenții școlilor de șoferi din Suceava trec proba teoretica. La proba practică, 71 la sută dintre candidați reușesc să obțină permisul auto

Un număr de 3014 absolvenți ai școlilor de șoferi sucevene au reușit să fie admiși la proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere în ultimele trei luni ale acestui an dintre cei 5590 de persoane care au susținut proba în timp ce la proba practică din cei 4.649 de candidați, au obținut permisul 3014 candidați.

Astfel, la Compartimentul permise de conducere și examinări auto, în trimestrul al doilea, cei 10 lucrători de la ghișee au preluat 6.725 dosare ale candidaților în vederea obținerii permisului de conducere fiind procesate 9.275 permise de conducere, 6055 reprezentând preschimbări sau adăugări de categorii ale acestor document.

La proba teoretică de sală au fost examinate 5.590 persoane, fiind declarate admise 3014, ceea ce înseamnă o promovare de 53,92%/.

 La proba practică de traseu au fost examinate 4.649 persoane, fiind declarate admise 3306, reprezentând o promovabilitate de 71,1%.

În aceste activități au fost implicate 17 cadre atestate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor – 3 ofițeri și 14 agenți.

În perioada 1 aprilie-15 mai 2018, examinarea la proba practică de traseu s-a desfășurat în municipiul reședință de județ, după care proba a avut loc în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Rădăuți.

În evidențele SPCRPIV figurează 91 școli de șoferi (din care 14 PFA-uri), în total fiind 430 de  instructori auto.

În perioada trimestrului al doilea, au fost analizate 93 de solicitări de obținere a unui nou permis de conducere, din partea unor persoane care au avut permisele anulate în urma săvârșirii unor infracțiuni sau mențiuni în cazierul judiciar, fiind aprobate 92.

Totodată, au fost preschimbate în documente similare 626 permise de conducere străine.

În aceeași perioadă au fost întocmite acte premergătoare în vederea instrumentării a 9 infracțiuni (fals în declarații), documentele fiind înaintate pentru continuarea cercetărilor de către Parchet și Inspectoratul de Poliție Județean.(N.B.)

 

loading...