Comuna Adâncata începe derularea unor proiecte locale importante pentru comunitate


Intră acum și în grupul de

Primăria comunei Adâncata se pregătește intens pentru o vară de foc în ce privește investițiile în cadrul unității administrativ-teritoriale condusă de Viorel Cucu, în calitate de primar.

Viorel Cucu

Acesta a anunțat că în maxim 10 zile va fi dat startul pentru două proiecte extrem de importante pentru comunitatea locală.

Este vorba despre un prim proiect în valoare de 6.500.000 de lei ce va fi realizat în cadrul Asociației de Dezvoltare Inter-comunitară (ADI) PLEȘA ce cuprinde comunele Adâncata și Hănțești și care presupune realizarea a 10 kilometri de drum modern, câte 5 kilometri pe raza fiecărei dintre comunele din cadrul ADI.

”Documentația este la zi și credem că până la finele acestei săptămâni vom semna autorizația de construcție și vom semna și ordinul de începere a lucrărilor. Foarte interesant la acest proiect este faptul că nici una și nici alta dintre cele două commune nu s-ar fi putut încadra în condițiile impuse pentru a fi eligibile și a fost nevoie de asocierea dintre noi pentru a derula proiectul. Asocierea aceasta a însemnat un câștig major pentru ambele comune și luăm serios în calcul și o viitoare colaborare pentru proiecte ce țin de apă-canalizare precum și alte drumuri locale”, a declarat primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu.

Cel de al doilea proiect important, la care primarul susține că a fost semnat contractul de finanțare și urmează în scurt timp emiterea autorizației de execuție este modernizarea Căminului Cultural  din Adâncata, un proiect ce se ridică la suma de 1.900.000 lei.

Viorel Cucu a mai adăugat că până pe 15 august sunt așteptate răspunsurile pentru încă 2 proiecte, unul depus pe GAL (Grupul de Dezvoltare Local) pentru modernizarea parcului comunal (valoare de 75.000 de euro) și unul depus pe POR, la Agenția de Dezvoltare NE și care vizează Sala de sport ”Ioan Băncescu” din Adâncata, în valoare de 900.000 de euro.  (Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de