Un tânăr fălticenean a provocat accidentul de la ieșirea din Fălticeni în care au fost implicate patru autovehicule, iar șase persoane, între care și o gravidă, au ajuns la spital. Tânărul a intrat cu mașina pe contrasens


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Fălticeni care a intrat pe contrasens și a provocat accidentul rutier produs, marţi dimineaţă, pe DN2, în comuna Rădăşeni, în care au fost implicate patru autovehicule și în urma căruia șase persoane au fost rănite, este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Potrivit IPJ Suceava, un tânăr în vârstă de 23 de ani din Fălticeni conducea, marţi dimineaţă, un autoturism marca Opel Astra pe DN 2, în comuna Rădășeni, dinspre Fălticeni către Suceava, iar într-o curbă la dreapta a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune laterală cu o autoutilitară marca Fiat care venea din sens opus, apoi a continuat deplasarea pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu o altă autoutilitară, marca Ford Tranzit, care circula în spatele primei autoutilitare.

Sursa citată precizează că în urma coliziunii laterale, şoferul autoutilitarei marca Fiat a pierdut controlul autovehiculului și a pătruns pe sensul opus de mers, unde s-a lovit frontal cu o altă autoutilitară marca Mercedes Sprinter, care circula în spatele autoturismului Opel.

IPJ Suceava menţionează că în urma coliziunilor, cele  trei autoutilitare s-au răsturnat, iar autoturismul Opel s-a oprit perpendicular pe carosabil.

În urma producerii accidentului rutier şase persoane au fost rănite şi au fost transportate la Spitalul municipal Fălticeni pentru îngrijiri medicale, patru dintre acestea nu au necesitat internarea , iar unul dintre răniţi, pasager în autoturismul Fiat, a fost transferat ulterior la SJU Suceava pentru investigaţii de specialitate.

De menţionat este că printre persoanele rănite era şi o gravidă, pasageră în autoutilitara marca Ford Transit, care a fost transportată la Maternitatea Fălticeni, unde s-a stabilit că “nu suferă leziuni și prezintă sarcină normală în evoluție, fără complicații”.

IPJ Suceava precizează că, potrivit primelor cercetări, rezultă că vinovat de producerea accidentului ar fi şoferul autoturismului marca Opel Astra, care a declarat că a scăpat portofelul pe podeaua mașinii și s-a aplecat să îl ridice, timp în care a pierdut controlul direcției de mers și a pătruns cu maşina pe contrasens.

Sursa citată mai arată că cei patru conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru toți și au fost conduși la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

 În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ,,vătămare corporală din culpă”, care va fi soluționat procedural de Compartimentul Rutier Fălticeni, menţionează IPJ Suceava.

(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de