Prima sesiune de înscrieri organizată de USV continuă până pe 18/19 iulie 2018. Peste 2200 de candidaţi şi-au depus dosarele de înscriere în perioada 9-16 iulie.


Intră acum și în grupul de

Prima sesiune de înscriere din cadrul concursului de admitere iulie 2018, organizat de Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, continuă şi în zilele de 18 şi 19 iulie 2018, iar de la începutul perioadei de înscriere şi până pe 16 iulie, inclusiv, şi-au depus dosarele de înscriere peste 2200 de candidaţi la programele de studii de licenţă, conversie profesională şi de master.

Conform site-ului USV dedicat admiterii, în perioada 9-16 iulie, s-au înscris la programele de studii de licenţă cu frecvenţă 1264 de candidaţi cu 2311 opţiuni, la programele de licenţă –Învăţământ la Distanţă s-au înscris 118 candidaţi cu 134 opţiuni, la programele de licenţă –locuri speciale pentru candidaţi proveniţi din licee din mediul rural s-au înscris 36 de absolvenţi de liceu cu 58 de opţiuni, pentru programul de licenţă -locurile speciale destinate cetăţenilor de etnie rromă s-au înscris 2 candidaţi cu 5 opţiuni, iar pentru programele de licenţă pe locurile destinate românilor de pretutindeni s-au înscris 238 de candidaţi cu 722 de opţiuni.

La programele de master s-au înscris în aceeaşi perioadă 502 candidaţi cu 877 de opţiuni, iar la programele de master pentru locurile destinate românilor de pretutindeni s-au înscris 29 de candidaţi cu 56 de opţiuni.

Într-un comunicat de presă al USV, remis, marţi, presei, se precizează că perioada de înscrieri în cadrul sesiunii de admitere iulie 2018 organizată de instituţia suceveană se încheie pe 18 iulie, pentru specializările unde există probe, iar pentru specializările unde nu există probe, ultima zi de înscrieri este 19 iulie, urmând ca primele rezultate privind admiterea să fie afișate pe 20 iulie.

Candidații vor putea depune eventualele contestații în data de 20 iulie, după ora 13,00, iar înmatriculările se fac în perioada 23-26 iulie, în timp ce rezultatele finale vor fi afișate pe 27 iulie.

Sursa citată menţionează că persoanele declarate admise au obligația de a se înmatricula în intervalul menționat, întrucât, în caz contrar, aceștia pierd locul.

“În ceea ce privește admiterea pentru etnicii români, ultima zi de înscrieri este programată pentru 22 iulie, pentru specializările unde există probe. Pentru specializările unde nu există probe, candidații se pot înscrie până pe 25 iulie. Perioada 23-25 iulie este rezervată probelor acolo unde este cazul. Rezultatele preliminare vor fi afișate pe 26 iulie, acestea fiind urmate de un interval destinat depunerii contestațiilor. Etnicii români declarați admiși trebuie să își confirme locul în perioada 27 iulie – 8 august, prin depunerea actelor în original, urmând ca pe 10 august să fie afișate rezultatele finale”, se arată în comunicatul USV.

Informații detaliate despre procesul de Admitere 2018, actualizate constant, pot fi obținute consultând pagina http://www.admitere.usv.ro/ .

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de