Alegeri parlamentare 2008 : Școală și dispensar medical în fiecare comună, priorități pentru Ioan Bălan

     Periplul electoral al candidatului PD-L Suceava la fotoliul de deputat pe Colegiul Suceava 2 (care include și cartierul Burdujeni al municipiului reședință de județ), Ioan Bălan, a continuat la finele săptămânii trecute prin localitățile Adâncata, Pătrăuți și Ipotești. Discuțiile cu oamenii s-au axat în principal pe două mari direcții: nevoia de ajutor din partea Consiliului Județean Suceava și nevoia de implicare a parlamentarilor de Suceava pentru rezolvarea problemelor ce țin de sănătate și educație. 

Ioan Bălan a fost însoțit pe traseu de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care la fiecare întâlnire cu electoratul „a garantat” pentru seriozitatea candidatului PD-L și a explicat că doar prin prezența unui deputat PD-L care să reprezinte colegiul Suceava 2 în Parlament, problemele vor putea să aibă rezonanță și să se găsească mai ușor soluții viabile. Flutur a explicat că relația dintre comune și CJ va cunoaște în următorii ani o nouă față în sensul că localitățile rurale vor beneficia de o mare atenție și sprijin din partea executivului județean. 

Ioan Bălan a declarat presei că problemele întâlnite în cele trei comune l-au determinat să-și treacă drept „literă de lege” ca fiecare comună din colegiul său să aibă o școală pentru copii și dispensar medical pentru toți oamenii. „În programul de guvernare al PD-L se stipulează foarte clar că vom asigura în mod gratuit uniformă, rechizite și transport elevilor de școală primară proveniți din familii sărace”, a ținut să precizeze candidatul PD-L. El a subliniat că sănătatea reprezintă una dintre prioritățile democrat-liberalilor și că în mod special „PD-L va încuraja înfințarea de cabinete pentru medicii de familie din mediul rural, astfel încât bolnavii să nu mai fie puși pe drumuri pentru un simplu diagnostic”.