PSD Suceava îi răspunde lui Lucian Harșovschi: Proiectul parcărilor de reședință era votat de jumătate de an dacă erau eliminate acele parcele care se suprapun peste Registrul Spațiilor Verzi


Intră acum și în grupul de

Organizația municipală PSD Suceava susține că proiectul privind parcările de reședință inițiat de Lucian Harșovschi era adoptat de jumătate de an dacă acesta era de acord cu amendamentul PSD prin care să fie eliminate acele parcele care se suprapun peste Registrul Spațiilor Verzi.

Într-un comunicat de presă semnat de președintele organziației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, se arată că de 14 ani Ion Lungu și „locotenentul său” Lucian Harșovschi  tot explică sucevenilor, ce lucruri frumoase și ce proiecte minunate implementează în Suceava, bineînțeles toate în interesul sucevenilor, dar că de fapt, toate aceste promisiuni și păcăleli PNL-iste, vor să distragă atenția sucevenilor de la „impotența administrativă” pe care au demonstrat-o în ultimii 14 ani.

„În ultimii 14 ani Lungu și Harșovschi au reușit să transforme banala intenție de a parca un autoturism într-un calvar. În loc să genereze noi locuri de parcare, supraetajate sau subterane, se laudă când trag o dungă de vopsea pe asfalt – denumind-o “modernizare de parcări”. În mintea lui Lungu și Harșovschi a moderniza o parcare însemnă să tragi o dungă pe asfalt. Atât ii duce capul, atât pot, atât fac!”, se arată în comunicat.

 Mai mult, Cușnir susține că, Lucian Harșovschi, ca un bun discipol al lui Ion Lungu, i-a copiat acestuia toate apucăturile toxice unei administrații eficiente, respectiv incompetența, minciuna și ipocrizia.

„Incompetența în administrație nu poate duce altundeva decât la impotență: impotența de a crea ordine și progres! De un an de zile, Harșovschi minte că are un proiect de amenajare de parcări, proiect pe care PSD-ul nu vrea să îl voteze. Realitatea este că, cu hărnicia specifică celor cu idei puține și fixe, tot supune spre aprobare o înșiruire de parcele pe care cică vrea să le transforme în parcări, fără să aducă nici o îmbunătățire de la o ședința la alta și fără să accepte amendamentele PSD”, arată Cușnir.

Liderul social-democrat subliniază că aceste parcele ar fi putut fi inventariate și transformate în parcări de reședința de peste 6 luni cu condiția să fie eliminate acele parcele care se suprapun peste Registrul Spațiilor Verzi și a celor care, în prezent reprezintă zona verde a municipiului.

„Doar în mintea lui Lungu și Harșovschi poți să te lauzi cu aceeași parcelă și că face parte și din Registrul Spațiilor Verzi și că face parte și din așa zisul proiect al parcărilor de reședință. După cum am anunțat de fiecare dată când s-a încercat promovarea acestui proiect ilegal în forma propusă de Harșovschi, dacă PNL-ul acceptă amendamentul PSD, Consilierii Locali PSD vor putea vota  inventarierea și ulterior trecerea din Domeniul Public în Domeniul Privat al Primăriei și amenajarea parcărilor”, se arată în comunicat.

Cușnir consideră că Primăria Sucevei prezintă simptomele unei instituții nefuncționale pentru că Departamentul responsabil cu inventarierea și amenajarea parcărilor, sub directa supraveghere a locotenentului Lucian Harșovschi, nu este capabil să identifice acele parcele destinate parcărilor care nu se suprapun peste Registrul Spațiilor Verzi.

„În Suceava trebuiesc reintroduse două noțiuni străine lui Ion Lungu, Lucian Harșovschi și PNL-ului: Ordine și Progres! Lungu și Harșovschi ne-au demonstrat impotența în instaurarea Ordinii și a Progresului pentru că nu au cum să înțeleagă ce înseamnă să faci “Totul pentru Suceava”!”, a conchis Dan Ioan Cușnir.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a făcut, miercuri, un apel consilierilor PSD din Consiliul Local Suceava să voteze în favoarea inventarierii a peste 4000 de locuri de parcare de reședință în municipiul Suceava arătând că la un an de când a fost respins prima dată pentru că nu a avut suportul PSD este momentul ca și consilierii social-democrați să fie alături de suceveni votând acest proiect.

„Intrăm din nou cu proiectul de modernizare a parcărilor de reședință în municipiul Suceava și fac apel consilierilor locali PSD să voteze acest proiect”, a spus Harșovschi.

El a menționat că a fost un om al dialogului, a avut ușa deschisă și chiar dacă au fost „contre” pe unele subiecte, unde au existat argumente le-a înțeles și s-au modificat.

„Nu a venit niciun coleg de la PSD să ne spună ce nu e bun la acest proiect ce să modifice, ce să scoatem sau să adăugăm”, a spus viceprimarul care a făcut un nou apel consilierilor locali social-democrați care „să vină alături de suceveni și să voteze acest proiect”. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de