Alegeri parlamentare 2008 : PSD, PNL și PD-L și-au prezentat oferta electorală pentru minoritățile etnice


Intră acum și în grupul de

Reprezentanții formațiunilor politice sucevene PSD, PNL și PD-L s-au întrunit luni cu reprezentanți ai unor minorități etnice din județ în cadrul unei acțiuni organizate de deputatul Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer.

Președintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a participat la această întâlnire și a făcut apel la toleranță și respect, solicitănd și celorlalți lideri politici locali să încheie bătălia politică după alegeri.

La rândul său, președintele PSD Suceava, Gavril Mîrza a arătat că Bucovina poate fi descrisă ca o Europă în miniatură, în care minoritățile sunt mai unite decât populația majoritară, iar eurodeputatul PSD Cătălin Nechifor, prim-vicepreședinte PSD Suceava, a arătat că în Parlamentul European face parte din Delegația pentru relația cu Israel și a spus că această întâlnire, la care au stat împreună liderii PSD, PDL și PNL, îl determină să se roage pentru pace și pentru liniște.

Președintele organizației municipale PNL Suceava, Alexandru Băișanu și-a prezentat proiectul de capitalizare a Bucovinei, care ar putea rezolva o problemă economică a întregii populații din județ, fără deosebire de etnie sau religie, cu atât mai mult cu cât județul Suceava se caracterizează printr-un număr mare de minorități care trăiesc în pace.

Totodată,  liberalul Philip Rozopol, inițiatorul și sponsorul bursei de studii „Traian Popovici- Drept între popoare” a amintit de primarul orașului Cernăuți, Traian Popovici și de scriitorul bucovinean Norman Manea, anunțând că prima lege pe care o va sprijini când va deveni parlamentar va fi aceea de aniversare a Bucovinei, cu tot ceea ce reprezintă această zonă multiculturală și multietnică.

Nu în ultimul rând, deputatul FCER Aurel Vainer, a arătat importanța reprezentării minorităților etnice în Parlamentul României și a subliniat că sunt puține țări care să aibă 18 minorități reprezentate la cel mai înalt nivel.
El a recomandat membrilor comunității evreiești din județul Suceava să-și împartă voturile în mod egal între candidați ai PNL, PSD și PDL la Senat.
La această acțiune au mai fost prezenți și reprezentanți ai armenilor, ucrainenilor și rușilor lipoveni.
 


Intră acum și în grupul de