Alegeri parlamentare 2008 : Donțu propune măsuri pentru un Parlament credibil


Intră acum și în grupul de

Candidatul Alianței PSD + PC pentru funcția de deputat în Colegiul  Suceava 1, Ovidiu Donțu, s-a întâlnit în cursul zilei de luni cu locuitorii cartierului George Enescu, care au ridicat o serie de probleme, cum ar fi lipsa locurilor de muncă,  situația pensionarilor cu pensii mici, sau probleme referitoare la oportunitățile oferite tinerilor și recredibilizarea Parlamentului.

Donțu a explicat că în această perioadă de criză un prim semnal de responsabilitate trebuie să vină chiar din partea clasei politice motiv pentru care propune tuturor celor care vor obține o funcție de deputat sau senator un pact pentru limitarea cheltuielilor publice făcute de Parlament.
O primă măsură în acest sens se referă la reducerea cheltuielilor directe prin eliminarea opțiunilor privind cazarea în București, precum și înghețarea salariilor și pensiilor parlamentarilor pentru următorii 2 ani, începând cu 1 decembrie 2008. Limitarea gratuității la transportul aerian sau feroviar al parlamentarilor, strict pe ruta Colegiu – București, reducerea cu 30% a cotelor de carburanți la autoturismele care deservesc Parlamentul și reducerea cu 50% a sumelor necesare convorbirilor telefonice, constituie alte două măsuri avansate de Ovidiu Donțu.

Totodată, candidatul PSD la Parlament mai propune unificarea serviciilor administrative și de întreținere aparținând Senatului și Camerei Deputaților, reducerea cu 50% a funcțiilor de conducere și coordonare ale acestora, și blocarea posturilor aparatului administrativ al celor două Camere în perioada 1 decembrie 2008 – 1 decembrie 2010. „Este evident că aceste măsuri nu vor scoate România din criză, dar vor fi un semnal firesc de solidaritate a  parlamentarilor cu oamenii obișnuiți”, a conchis Ovidiu Donțu.
 

 


Intră acum și în grupul de