Prefectura Suceava: Refacerea podului de la Doroteia va fi făcută cu 1,468 milioane lei alocați de Guvern


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat, în ultima ședință, alocarea sumei de 1,468 milioane lei  pentru refacerea podului din beton peste râul Suha, de la Doroteia-Frasin, afectat în urma unor fenomene hidrometeorologice periculoase produse încă din  perioada 18-20 iulie 2016, anunță Prefectura Suceava.

Sursa citată arată că în urma ploilor abundente din luna martie 2018, care au cauzat viitură pe râul Suha, podul din beton Doroteia a suferit avarieri suplimentare față de anul 2016 și că încă din luna martie 2018, Prefectura Județului Suceava a întreprins demersuri către Guvern pentru alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția acestuia,  prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru orașul Frasin, pentru refacerea acestui pod.

Prefectura Suceava a revenit în 20 iulie cu o nouă solicitare de fonduri pentru refacerea podului de la Doroteia, fiind transmise Guvernului  proiectul de hotărâre și nota de fundamentare privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție.

Reamintim că, în afară de suma pentru refacerea podului de la Doroteia, prin  HG  563, din 24 iulie 2018, Guvernul României a  aprobat și alocarea sumei de 23.873.000 lei pentru refacerea  infrastructurii afectate de calamitățile naturale produse  în județul Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de