Primăria Suceava alocă 250.000 lei pentru ediția din acest an a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” este finanțat cu 250.000 lei de Primăria municipiului Suceava, după ce consilierii locali au aprobat asocierea între municipalitate și Muzeul Bucovinei.

În ședința ordinară a Consiliului Local Suceava de joi, 26 iulie a.c., executivul local a aprobat, în unanimitate, alocarea sumei de 250.000 lei pentru cea de-a XII-a ediție a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, care se va desfășura în perioada 16-19 august a.c., în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Potrivit proiectului, vor fi susținute 50 de spectacole medievale pe zi, pe toată durata festivalului, de către 35 de trupe de actori profesionişti şi amatori din ţară, ce însumează 500 de artiști.

„Având în vedere că anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, în Anul Centenarului festivalul va avea o temă specială, fiind invitate trupe străine de actori profesioniști și amatori, din Cehia, Polonia, Italia, Bulgaria, Ungaria, Serbia și Ucraina”, se arată în expunerea de motive a proiectului iniţiat de primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de