Proiectul turistic „Crăciun în Bucovina” va fi promovat în marile orașe din România


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat marți, că manifestările intitulate „Crăciun în Bucovina”, ce se vor desfășura până în data de 5 ianuarie 2009, vor debuta în seara zilei de 28 noiembrie, pe esplanada centrală a orașului, unde va avea loc aprinderea luminilor Bradului de Crăciun. În această  piață se montează o scenă pe care vor fi instalate o replică a pridvorului Mănăstirii Humorului, o clopotniță, o casă țărănească și o iesle cu scena nașterii lui Iisus. În apropiere, vor fi amplasate opt standuri, care vor reprezenta zonele folclorice ale județului, în timp ce alte standuri vor fi alocate producătorilor de brânzeturi și preparate de carne din județ.

Pe parcursul lunii decembrie vor fi organizate în centrul Sucevei diferite festivaluri și spectacole de muzică religioasă, colinde, obiceiuri de Anul Nou.

Consiliul Județean Suceava a deschis, de marți, o linie telefonică gratuită „TelVerde”, la numărul 0880/210324, unde pe parcursul ultimei luni a anului 2008, vor putea fi solicitate date despre manifestările „Crăciun în Bucovina” cât și despre pensiuni, locuri de cazare și trasee turistice.

Gheorghe Flutur a mai declarat că evenimentul inițiat de Consiliul Județean și Primăria Suceava va fi promovat și în București, Timișoara, Cluj și Brașov, prin intermediul unor panouri publicitate luminoase.


Intră acum și în grupul de