Botoșăneanul ce a violat și omorât o tânără pe Dealul Mănăstirii, trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Ucigașul Danielei Bucevschi, din Pătrăuți, tânără ce a fost omorâtă cu o cruzime ieșită din comun, fiind violată, supusă la perversiuni sexuale și snopită în bătaie înainte de a-și da ultima suflare, pe Dealu Mănăstirii unde se construiește cartierul Tinereții, la ieșirea din cartierul Burdujeni, înspre Plopeni, a fost trimis în judecată. Astfel Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Maricel Brînză, în vârstă de 24 de ani, din Săveni- Botoșani, necăsătorit, fără copii, studii 4 clase, muncitor ziler și recidivist, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, două infracțiuni de viol, furt calificat și omor calificat.

Potrivit rechizitoriului, în ziua de 26 iunie 2008 botoșăneanul, care locuia împreună cu Margareta C. la stâna acesteia amplasată în cartierul Burdujeni, din Suceava, i-a sustras acesteia suma de 1000 lei, pe care a cheltuit-o în interes personal și alte bunuri ce au fost recuperate ulterior. În aceeași zi, în jurul orelor 14,00 s-a deplasat cu bicicleta spre Botoșani. Pe raza localității Bălinești a observat-o pe Mirela Ș., care se deplasa spre domiciliu. A oprit și în momentul în care aceasta a trecut pe lângă inculpat, acesta a sărit amenințând-o cu un cuțit după care i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii, a târât-o într-un lan situat la marginea șoselei și folosind în continuare violența, a întreținut relații sexuale normale, anale și orale cu victima. Strigătele acesteia au atras atenția soțului femeii, care lucra în apropierea locului faptei, determinându-l să intervină și să oprească agresiunea. Inculpatul a reușit să fugă abandonând bicicleta și alte bunuri personale la locul faptei. După comiterea agresiunii sexuale inculpatul a părăsit teritoriul județului Suceava deplasându-se în comuna Hănești, din Botoșani.

Pe de 29 iunie 2008 individul s-a deplasat în municipiul Suceava cu intenția de a o viola pe nepoata Margaretei C., respectiv pe Anca Camelia C. În acest sens, în jurul orelor amiezii, inculpatul s-a oprit la o casă în construcție, situată pe Dealul Mănăstirii, la circa 400 metri de stâna la care lucrase anterior, urmărind apariția posibilei victime în perimetrul stânei. În jurul orelor 21,00 botoșăneanul a sesizat că pe drumul de țară se apropie de casa în care se afla o persoană de sex feminin, care a fost identificată ulterior ca Daniela Bucevschi. A luat hotărârea de a o viola pe aceasta, i-a ieșit în cale și a exercitat acte de violență ridicată asupra acesteia. A reușit să întrețină relații sexuale normale, anale și orale cu aceasta. Întrucât victima a încercat să scape de agresiunea sexuală inculpatul a imobilizat-o cu un șnur luat de la hainele acesteia, respectiv i-a legat mâinile. Actele de violență exercitate asupra victimei au condus la sugrumarea acesteia, urmată de decesul ei la scurt timp de la încetarea acțiunii individului. Acesta și-a însușit bunurile victimei – o pereche de șlapi, o poșetă în care se aflau două telefoane mobile, bijuterii, obiecte cosmetice, în valoare totală de 1000 lei.
Până la data de 05 iulie 2008 botoșăneanul s-a deplasat pe raza mai multor localități, ascunzându-se de organele de urmărire penală. În această perioadă s-a stabilit că tânărul a folosit unul din telefoanele mobile ale victimei.
La data de 05 iulie 2008 Maricel Brînză a fost identificat și reținut pe raza comunei Mihălășeni, județul Botoșani, asupra sa fiind găsite bunurile sustrase de la Daniela Bucevschi. A doua zi, s-a dispus începerea urmăririi penale față de acesta, iar prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava din 10.10.2008 a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva acestuia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Luminița Hurjui, inculpatul este cunoscut ca o persoană cu un comportament agresiv și o atitudine antisocială vădită. Pe parcursul cercetărilor a avut o atitudine procesuală corectă, de recunoaștere a faptelor comise. Acesta a fost expertizat din punct de vedere psihiatric stabilindu-se că prezintă tulburare de personalitate de tip antisocial, păstrează capacitatea psihică de apreciere critică a conținutului și consecințelor faptelor sale, având discernământul păstrat.
Pedeapsa pentru infracțiunea cea mai gravă comisă, de omor calificat, este închisoare între 15 și 25 de ani cu interzicerea unor drepturi.

 


Intră acum și în grupul de