Alegeri parlamentare 2008 : Potrivit CSOP, PD-L este cotat pe primul loc la alegerile parlamentare


Intră acum și în grupul de

PD-L ar urma să obțină cele mai multe voturi la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, potrivit rezultatelor unui sondaj CSOP, realizat în perioada 19 – 24 noiembrie și prezentat de vicepreședintele PD-L, Gheorghe Flutur. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.034 de persoane, din întreaga țară și are o eroare de reprezentativitate de 3,1%.

Gheorghe Flutur a arătat că sondajul indică faptul că 43% dintre români consideră că PD-L trebuie să facă parte din viitorul Guvern al României, în timp ce alți 37% au optat pentru PSD, iar 29% pentru PNL. La intenția de vot, în sondajul CSOP, PD-L ar urma să fie votat de 34% dintre alegători, urmat de PSD cu 31 la sută și PNL cu 21 la sută.

În Parlament ar urma să mai intre UDMR, care ar fi votat de 7 la sută dintre alegători, PRM și PNGCD urmând să obțină 3 la sută din voturi. Sondajul mai arată că 41 la sută dintre alegători consideră că Theodor Stolojan ar trebui să fie viitorul prim ministru, în timp de președinții PSD, Mircea Geoană și PNL, Călin Popescu Tăriceanu, ar fi preferați de 25 la sută dintre români.

Gheorghe Flutur s-a arătat îngrijorat că 62 la sută dintre cei care au participat la sondaj au declarat că la aceste alegeri parlamentare „nu se merită să meargă la vot”.
 


Intră acum și în grupul de