Tronsonul CFR Vatra Dornei – Ilva Mică, închis din cauza unor copaci căzuți


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 160 de călători au fost evacuați, în noaptea de marți spre miercuri, din trenul accelerat 1931 Galați-Cluj Napoca, și preluați de un alt tren. Potrivit ISU Suceava, marți după-amiază, trenul accelerat 1931, Galați – Cluj, al Regionalei CFR Galați, a rămas blocat pe sectorul de cale ferată Grădinița – Larion, din județul Bistrița Năsăud, din cauza căderilor de arbori pe terasamentul de cale ferată și peste liniile electrice de contact. 

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a fost anunțat despre producerea evenimentului la orele 22.25, solicitându-i-se intervenția pentru evacuarea și asistența a 160  de călători aflați în trenul format din șase vagoane. Garnitura de tren a fost tractată de o locomotivă a Depoului CFR Suceava în Stația CFR Vatra Dornei, unde a ajuns la orele 01.07, iar Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei împreună cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență Vatra Dornei, Detașamentul de Jandarmi Vatra Dornei, Serviciul de Ambulanță Vatra Dornei, Serviciul „Salvamont” Vatra Dornei, Poliția municipiului și TF Vatra Dornei au intervenit pentru buna desfășurare a acțiunii. Astfel, au fost distribuite alimente și ceai fierbinte, și niciun călător nu a solicitat asistență medicală.

Călătorii au fost preluați ulterior de trenul accelerat 1765 Iași – Timișoara, care a plecat din Stația CFR Vatra Dornei la orele 01.25 .

Tronsonul de cale ferată Vatra Dornei – Ilva Mică rămâne închis, până la degajarea arborilor și remedierea avariilor la liniile electrice, precizează ISU Suceava, care arată că circulația trenurilor va fi deviată pe ruta ocolitoare Suceava – Bacău –Adjud – Ghimeș .


Intră acum și în grupul de