Alegeri parlamentare 2008 : Băișanu propune snoave electorale pe care le numește „Legi”


Intră acum și în grupul de

      Campania electorală îi face pe unii candidați, îndeosebi pe aceia care și-au pierdut măsura și simțul ridicolului să emită, în goana lor disperată după voturi, tot felul de elucubrații. Când acestea capătă pretenția de propuneri legislative și când sunt debitate cu emfază de către personaje care mai  fac și caz de experiența lor în administrație ne aflăm în plin penibil. 

Se cuvine să îi aducem la cunoștință exprefectului Băișanu că problematica pe care  o abordează ,,legea’’ propusă de domnia sa face obiectul unor ample reglementări juridice aflate de multișor în vigoare. Mai mult, în condițiile alinierii României la acquis-ul comunitar, abordările privitoare la demnitatea umană și la relațiile dintre cetățeni și autoritățile publice au fost temeinice și putem spune, fără a greși, exhaustive.   

De prea multe ori, demnitatea și drepturile cetățeanului sunt lezate de atitudinea unora dintre reprezentanții autorităților publice centrale sau locale. Aceasta este starea de fapt pe care candidatul Băișanu încearcă să o exploateze, în speranța că toți cei, nu puțini la număr, care au fost într-un fel sau altul lezați de autorități, își vor spune: ,,ce bine combate ăsta, cu el votăm !’’. Sic. 

Numai că toate aceste situații în care cetățeanul devine victima autorităților se petrec nu din lipsă de legislație, ci din nerespectarea crasă a acesteia. Asta în condițiile în care, de multe ori, cetățeanul nu își cunoaște bine nici drepturile și nici pârghiile pe care le poate folosi când acestea îi sunt încălcate. 

     

Demagogie. Praf în ochi. Băișanu a uitat că a fost prefect. De ce? 

     

Domnul Băișanu declara cu seninătate că „Ajung în diverse instituții și văd oameni fugăriți de la un ghișeu la altul, văd ghișee mate prin care trebuie să te apleci să te uiți la funcționarul public, văd manifestări care duc cetățeanul la disperare atunci când vrea să-și caute dreptatea, iar toate aceste situații trebuie să le îndepărtăm”. Numai că până în urmă cu câteva săptămâni, domnul Băișanu nu era un oarecare, ci ditamai prefectul județului. Era de datoria domniei sale să fi intervenit atunci și să fi impus în condițiile respectării legilor și a tuturor reglementărilor, intrarea în normalitate. Nu să vină acum și să arunce praf în ochi cu soluții pasămite salvatoare care de fapt sunt legiferate deja.

Legea cu care domnul Băișanu vrea să fericească cetățenii și să pună la punct autoritățile este prin urmare cel mult o rescriere a câtorva zeci de texte juridice. Curată snoavă electoralo-juridică. Alo! Se aude, domnule Baișanu? E subțire rău! 

       

               Biroul de presă al PD-L
 


Intră acum și în grupul de