Alegeri parlamentare 2008 : Mîrza cere guvernanților să prezinte situația exactă a pensiilor


Intră acum și în grupul de

      Președintele organizației județene Suceava a PSD, Gavril Mîrza, a cerut, miercuri, guvernanților să prezinte situația exactă privind pensiile, arătând că aprecierile făcute de președintele Traian Băsescu referitor la recesiunea din țară și prăbușirea fondului de pensii „au creat o stare de teamă, de nesiguranță”.

Mîrza a declarat într-o conferință de presă că în urma anunțului președintelui Traian Băsescu privind prăbușirea fondului de pensii, a constatat disperare în rândul pensionarilor cu care s-a întâlnit, marți, în zona Fălticeni. „Oamenii sunt speriați că acest fond de pensii e un fel de FNI, de Caritas și că rămân fără bani”, a subliniat liderul PSD Suceava. El consideră că prin declarațiile făcute, atât în ceea ce privește recesiunea cât și privind pensiile, „Traian Băsescu a făcut bilanțul guvernării de dreapta din ultimii patru ani”, apreciind totodată că atât președintele cât și premierul „pregătesc blocarea creșterii pensiilor”.

Președintele PSD Suceava a dat asigurări că după ce va prelua guvernarea, PSD va acorda pensiile beneficiarilor și a subliniat că majorarea pensiilor va fi făcută și că acest capitol nu este negociabil. „Acordarea pensiilor nu e un act de binefacere din partea guvernanților”, a conchis Mîrza. 


Intră acum și în grupul de